Kripto Para Vurgununda Yeni Gelişme! Mağdurlar Haciz Sırasına Girdi

Thodex Kurucusu Faruk Fatih Özer’in yurtdışına kaçmasının ardından mahkemeye başvuran Thodex mağdurları tek tek haciz kararı aldırmaya başladılar.

Kripto Para Vurgununda Yeni Gelişme! Mağdurlar Haciz Sırasına Girdi

İstanbul’da bir mağdurun başvurusunun ardından Thodex’in banka hesabındaki toplam 16 milyon lira ve 3 otomobili için haciz kararı alındığı öğrenildi. Bankadan gelen cevapta, şirketin hesaplarında başka tedbir ve haciz kararları da bulunduğu, başvurunun sıraya alınacağı kaydedildi.

Hürriyet’ten Aziz Özen’in haberine göre Thodex mağduru A.Ş.H. isimli vatandaş, avukatı aracılığıyla İstanbul Anadolu 18. İcra dairesine başvurarak icra takibi talebinde bulundu. 

Talep üzerine Thodex üzerine kayıtlı 3 otomobil ile bankalardaki hesaplara haciz konulmasına karar verildi. 

Bankadan ise gelen cevapta daha önceden çeşitli haciz kararları alındığı ve ilgili hacizin sıraya alındığı belirtildi.

Mağdurun avukatı Berke Kaşıkaralar son gelişmelerle ilgili şu ifadeleri kullandı:

Koineks Teknoloji Anonim Şirketi'ne ait hesaplarda toplam 16 milyon lira tutarında bir mevduat mevcut. Bu mevduata haciz işlemi uygulamış bulunmaktayız. Ancak bizden önce gelen 120 kişinin varlığı olması dolayısıyla dosyamızı tahsil edemiyoruz. Koineks Teknoloji Anonim Şirketi ilgili tedbirleri ve savcılık makamının mahkeme tedbirleri kalktıktan sonra sanıyorum ki iflas masasına devredilecektir. 

Devredildikten sonra, alacaklılar, öncelikli alacaklılar ve diğer alacaklılar olmak üzere tahsili gerçekleştirecektir.  

Alacağı olan mağdurlar iki yol izleyebilir. Cezai yaptırım talebinde bulunabilirler ya da tazmin etmek istedikleri miktarları alacak davası açarak veya icra takibine başvurarak alacaklarını tahsil edebilirler. 

Mağdurların alacaklı olarak bir sıralamaya girmesi zorunlu. Şirket iflas masasına devredildikten sonra alacaklarını tahsil etme şansları doğacak.