Elon Musk'tan Yeni Kripto Para Açıklaması: İnancım Yüksek

Kripto para piyasasına yönelik açıklamalarıyla piyasayı speküle ettiği yönündeki eleştirilerin odağındaki isim haline gelen Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Bitcoin ile ilgili yaptığı açıklamayla kripto para dünyasına damga vurmuş, Bitcoin'in değer açıklamanın ardından 46 bin $ seviyelerine kadar gerilemişti.

Elon Musk'tan Yeni Kripto Para Açıklaması: İnancım Yüksek

Bitcoin'in yüksek enerji tüketimi nedeniyle çevreye karşı duyarsız olduğunu yazan Elon Musk, Tesla satışlarında bitcoin kabul etmeyeceklerini, çevreye daha duyarlı kripto paralara yönelinmesi gerektiğini söylemişti. DOGE ile ilgili yaptığı açıklamalarla ilgili kripto para birimini internet şakası olmaktan çıkararak piyasanın en çok rağbet gören kripto para birimlerinden birisi haline getiren Musk'tan kripto para dünyasına ilişkin yeni açıklamalar geldi.

Kripto paraya olan inancının yüksek olduğunu vurgulayan Musk, "Doğruyu söylemek gerekirse kripto paraya güçlü şekilde inanıyorum." ifadelerni kullanırken,  fosil yakıt kullanımında, özellikle de kömürde büyük artışa dikkat çekmeyi sürdürdü.  

Bitcoin için eleştirilerine devam eden Musk'ın , DOGE'yi tetiklemekten geri kalmadığı da gözlemlendi.

Musk, Dogecoin ile işbirliğine dikkat çeken pozitif bir açıklamada daha bulundu. Musk, DOGE yetiştiricileriyle birlikte ertkin işlem sistemi geliştirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.