Elon Musk'tan Flaş Bitcoin Hamlesi! Askıya Alındı...

Tesla'nın kurucu ve üst düzey yöneticisi Elon Musk, şirketin araç satışlarında Bitcoin kullanımını askıya aldıklarını açıkladı.

Elon Musk'tan Flaş Bitcoin Hamlesi! Askıya Alındı...

Musk'ın bitcoin açıklamasının ardından kripto para biriminde ciddi kayıplar gözlemlendi. Dünyanın en zengin isimlerinden Elon Musk, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, Bitcoin madenciliği ve işlemleri için fosil yakıtların, özellikle en kötü emisyona sahip köürün hızla artan kullanımı konusunda endişe duyduklarını söyledi.

Tesla'nın araç satışlarında Bitcoin kullanımını askıya aldığını söyleyen Musk, kripto para biriminin birçok düzeyde gelecek vaat eden bir fikir olduğuna inandıklarını fakat çevrenin daha önemli olduğunu söyledi. Musk, Tesla'nın herhangi bir Bitcoin satmayacağını vurgulayarak, madenciliğin daha sürdürülebilir hale geldikten sonra tekrar satışın sürebnileceğini söyledi. Musk, Bitcoin için harcanan enerjinin yüzde 1'inden daha azını kullanan diğer kripto para birimlerini gözden geçirdiklerini de kaydetti. Musk'ın konuyla ilgili paylaşımının ardından Bitcoin, 58 Bin dolar seviyesinden 46 bin dolar bandına kadar gerilemişti. An itibariyle BTC yeniden bir çıkış göstererek 49.991.70 $ seviyelerinden işlem görüyor.