Bitcoin ve Kriptolar Fena Çakıldı Peki Neden

Son Dakika. Kripto para piyasalarında bu sabah ciddi bir düşüş yaşandı. Bitcoin fena çakıldı. Peki kripto paralar neden düştü.

Bitcoin ve Kriptolar Fena Çakıldı Peki Neden

Geçtiğimiz hafta içinde 48 bin dolara kadar çıkarak 2022 yılının en yüksek seviyesini gören Bitcoin bu seviyeyi gördükten sonra aşağı doğru düşüş seyri göstermişti. Yatırımcısını endişelendiren bu seyir haftaya da büyük bir kayıpla başladı. Bitcoin, 38 bin dolar seviyelerine kadar geriledi. Altcoin’ler de yüzde 5 ila 10 arasında değer kaybına uğradı. Küresel kripto para piyasasının değeri 24 saatte yaklaşık yüzde 4 düşüşle 1,9 trilyona geriledi.

Bitcoin Sert Düştü

Bitcoin bugün 38 bin 536 dolara gerileyerek son 1 ayın en düşük seviyesini gördü. Bu gelişmeyle beraber Bitcoin 40 dolarlık kritik seviyenin altına düşmüş oldu. 11.40 itibariyle Bitcoin 39 bin dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Ethereum 3 Bin Doların Altında

Neredeyse tüm coinlerde yaşanan düşüşten ciddi anlamda etkilenen coinlerden biri de Ethereum oldu. 3 bin doların altına düşen Lider altcoin 2 bin 883 dolara geri çekildikten sonra şu sıralar 2 bin 904 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Neden Düştü

Bitcoin, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) mayıs ayında gerçekleştirilecek olan toplantıda politika faizini 50 baz puan artırabileceğine yönelik mesajların verilmesinin etkisiyle yönünü aşağı çevirmeye başlamıştı. Bu sene Fed'in yüksek enflasyon nedeniyle faiz artışlarına başlamasıyla bitcoin 35-45 bin bandında işlem görüyor.

30 Bin Doları Görebilir

22V Research analisti John Roque "Bitcoin'deki son düşüşe rağmen teknik göstergeler aşırı satım bölgesine yakın olmadığını gösteriyor. 30 bin dolar seviyesine inebileceği görüşümüzü sürdürüyoruz" yorumunu yaptı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /