Bitcoin Sert Çakıldı ! Ocak Ayından Bu Yana En Düşük Seviyede!

Kripto para piyasasında düşüş devam ediyor. Bitcoin'in Ocak ayından bu yana görülen en düşük seviyeye gerilemesi diğer kripto paralara da yansıdı.

Bitcoin  Sert Çakıldı ! Ocak Ayından Bu Yana En Düşük Seviyede!

Küresel borsa piyasalarındaki düşüş ile özellikle de teknoloji sektörü hisselerindeki değer kayıpları ile paralel bir seyir izleyen Bitcoin fiyatı sert bir şekilde düştü.

Bitcoin fiyatı, 23 Ocak'tan bu yana ilk kez 35 bin doların altına gördü ve en düşük seviyelerine geriledi.

Bitcoin şu aralar 24 saat öncesine göre yüzde 2,46 kayıpla 33.703 dolar seviyesinde.Bitcoinin düşüşü diğer kripto paralarada yansıdı.
Ethereum fiyatı yüzde 3,13 değer kaybederken, Solana yüzde 2,46, Terra yüzde 3,86, Cardano yüzde 4,1 ve Avalanche yüzde 4,38 düşüş yaşadılar.
 

Neden Düşüşe Geçmişti?
Çarşamba akşamı Fed politika faizini 50 baz puan indirirken, Fed Başkanı Jerome Powell sonraki toplantılar için 75 baz puanlık indirimi aktif olarak tartışmadıklarını belirtmişti. Powell enflasyonu indirme hedeflerini koruduklarını belirtse de 'yumuşak inişin halen mümkün' olduğunu ifade etti.
Bu açıklamalar beklenenden daha az şahin bulununca Bitcoin çarşamba akşamı 40.000 doları zorladı. Ancak Powell'ın açıklamalarına rağmen  Fed'in enflasyonla mücadele için sert sıkılaştırma önlemleri alması gerekebileceğine ilişkin tahminler Perşembe günü fayda sağlamaya başladı.

Perşembe günü Nasdaq yüzde 4.99 düşerken son zamanda ABD borsalarına borsalarına paralel ilerleyen Bitcoin'de de sert düşüş yaşandı.