Truman Doktrini Sorusu KPSS'de Soruldu

2020 KPSS 'de Truman Doktrini sorusu soruldu. Sınavdan çıkan adaylar, internet üzerinde bu sorunun cevabını araştırmaya başladı.

Truman Doktrini Sorusu KPSS'de Soruldu

Truman Doktrini sorusu soruldu.

20220 ön lisans KPSS 'de Truman Doktrini sorusu soruldu. Sorunun cevabı ise adayların en çok merak ettiği sorular arasında oldu. Sınavdan çıkan adaylar , internet üzerinde Truman Doktrini sorusunun cevabını araştırıyor.

TRUMAN DOKTRİNİ NEDİR?

Truman Doktrini, 1947 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Harry Truman tarafından Sovyet tehdidine karşı hazırlanmış plandır. Truman Doktrini, Amerika Birleşik Devletleri'nin uluslararası politikasının değiştiğini ve Sovyet karşıtlığının bu yeni politikada temel esas olduğunu ilan etmiştir.

KPSS'de Truman Doktrininin hangi ülke için hazırlandığı sorusu soruldu. Sorunun evabı Sovyetler.

Başkan Truman, 12 Mart 1947’de Kongre’de kendi adıyla anılacak bu doktrini açıkladı. Truman’a göre ABD, komünizm ile silahlı mücadele veren ve komünist ülkelerin baskısı altında bulunan devletlere mali ve askeri yardım yapmalıydı (Burada kastedilen ülkeler Yunanistan ve Türkiye’dir). Bu amaçla Kongre’den 400 milyon dolar kullanma izni istedi. Kongre’nin 22 Mayıs’ta bu isteğini kabul etmesi üzerine Türkiye’ye 100 milyon, Yunanistan’a ise 300 milyon dolar yardım yapıldı.

Diğer sorular için TIKLAYIN