TBMM Kamu Personeli Alımı İlanı Ne Zaman? İşte Genel Şartlar

TBMM kamu personeli alımı için geri sayım devam ediyor. Bugün yönetmelik değişti ve meclise personel alımında KPSS puan şartı düşürüldü. Peki ilan ne zaman gelecek?

TBMM Kamu Personeli Alımı İlanı Ne Zaman? İşte Genel Şartlar

TBMM personel alımı ne zaman?

2020 yılı TBMM personel alımı önesi yönetmelik değişikliği yapıldı. Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda Meclise yapılacak personel alımlarında değişiklik yapıldığına yer verildi. Yeni yönetmelik ve detayları için Tıklayın

KPSS PUAN ŞARTI DÜŞTÜ

TBMM'ye yapılacak kamu personeli alımında baraj puanı düşürüldü. Daha önce 70 olarak uygulanan personel alımında KPSS puan barajı, yeni düzenleme ile 60 'a çekildi. 

Bundan sonra TBMM bünyesine yapılacak personel alımında KPSS şartı 60 olarak istenecek. 

İlanlar yayımlandı. Takip için   TIKLA KATIL

PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

TBMM personel alımı için yönetmeliğin yayımlanmasının ardından yeni dönem personel alımı ilanı için adayların bekleyişi başaldı. 

İşte başvuru için beklenen genel şartlar:

- Türk vatandaşı olmak.

Kamu haklarından mahrum bulunmamak

- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

- Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek beden ve akıl hastalığı bulunmamak.

İlan tarihi belli değil ancak , Yönetmelik değişikliği sonrası kısa sürede ilanın yayımlanması bekleniyor.

İlan geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN