Sözleşmeli Mübaşir Alımında KPSS Taban Puanı Rekor Kırabilir

Adalet Bakanlığı sözleşmeli mübaşir alımı için başvurular devam ediyor. e Devlet kapısından, Adalet Bakanlığı iş başvuru sisteminden yapılan personel alımında yapılan değişiklik, düşük puanlı adayları üzdü.

Sözleşmeli Mübaşir Alımında KPSS Taban Puanı Rekor Kırabilir

Mübaşir alımında adaylara kötü haber.

Adalet Baskanlığı bünyesine en az lise mezunları arasından Türkiye genelinde birçok adliyeye mübaşir alımı yapacağını açıklamıştı. Yayımlanan ilanın ardındna birçok aday, e Devlet kapısı üzerinden Adalet Bakanlığı iş başvurusu yapmaya başladı. 

MÜBAŞİRLİK ŞARTLARI

a) Türk vatandaşı olmak,
b) İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 12 Mart 2021 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak,
c) 1 Ocak 1985 ve sonrası doğumlu
ç) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
d) 657 sayılı Kanunun 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,
e) 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
f) Kamu haklarından mahrum olmamak,
g) Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.
h) En az lise mezunu.

MÜBAŞİR ALIMINDA DEĞİŞİKLİK

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında mübaşir alımında bir düzenleme yapıldığına yer verildi. Geçen dönem yapılan alımlardan farklı olarak bu sene daha az adayın seçim aşamasına çağrılacağına yer verildi. Adalet Bakanlığınca yapılan açıklama şu şekilde:

"Merkezi sınav puanlarına göre en yüksek puandan başlamak üzere her bir adalet komisyonu için ilan edilen pozisyon sayısının 3 katı aday sözlü sınava çağrılır. Son adayla aynı puana sahip olan adayların tamamı sözlü sınava alınır.

-Sözlü sınava katılmaya hak kazananlar ile sözlü sınav yer ve tarihi,

İlgili adalet komisyonu internet sitesinde ilan edilecektir. Sınava katılma hakkını elde edemeyen adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır."

Önceki yıllarda 10 katı aday mülakata çağrılırken bu sene 3 katı kadar aday seçim aşamalaırna çağrılacak. Alım yaplan şehirler şu şekilde:

KPSS'Sİ DÜŞÜK ADAYLARA KÖTÜ HABER

Bu durum da KPSS'si düşük adayların mülakatlara çağrılmamasına neden olacak. Toplamda 700 sözleşmeli mübaşir alımı için toplamda 2100 kişi seçim aşamalaırna alınacak. 

Bu nedenle taban puanları yüksek kapatması bekleniyor. Kim nereye kaç puanla başvurdu? Adaylarla bilgi alış verişi için  TIKLAYIN

SONUÇLARDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN