PTT Kamu Personel Alımında KPSS İddiası

PTT yeni dönem personel alımında KPSS iddiası sosyal medya üzerinde dolaşmaya başladı. 2020 yılında yapılacak personel alımında KPSS isteneceği doğru mu?

PTT Kamu Personel Alımında KPSS İddiası

PTT yeni personel alımında KPSS iddiası.

Geçtiğimiz hafta PTT 'nin sendikası bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada yönetmelik hatası yüzünden yüksek mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı aldığı , bu nedenle PTT 'nin yeni bir yönetmelik hazırlamak için kolları sıvadığı belirtildi.

GECİKTİLER

Yürütmeyi durdurma karar ısonrası açıklama geçtiğimiz gün geldi. Ancak PTT 'nin personel alımı için geç davranması on binlerce adayı mağdur etti. 

ALIM 2020 'YE KALDI

PTT 'nin yeni yönetmelik hazırladığı belirtilirken , yeni kamu personeli alımı ilanının yönetmelik hazırlanıp Resmi Gazete 'de yayımlandıktan sonra ilana çıkılacağı bildirildi. Bu sürece bakacak olursak yeni dönem personel alımı için ilanın 2020 yılından önce yayımlanması çok zor. 

Yaş şartı nedeniyle 2019 yılında ilana son kez başvuru yapacak adaylar ise 2020 yılında PTT 'nin bu ilana başvuru yapamayacak.

KPSS İDDİASI

PTT 'nin yönetmelik değişikliğine gitmesi sonrası sosyal medyada bazı iddialar havada uçuşmaya başladı. Birçok aday , yönetmelikle birlikte personel alımına KPSS şartı geleceğini iddia etti. Bu iddialar sonrası birçok memur adayı kamubulteni.com 'a mesaj attı. Mesaj atan adaylar KPSS iddiasının doğru olup olmadığını sordu. 

Ancak PTT 'nin yeni yönetmeliğe KPSS şartı koyup koymayacağı belli değil. Ancak yeni yönetmelikle birlikte de personel alımının KPSS 'siz olması bekleniyor.

PTT İLANINI BEKLEYENLER BU ADRESTE

Kadın erkek adaylar bu sayfada >> TIKLA KATIL

İLAN GELDİĞİ ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN