ÖSYM'den Ortaöğretim-Ön Lisans ve Lisans KPSS Branş Sıralaması Duyurusu

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans KPSS branş bazında sıralamaların yayınlanmasının ardından birçok aday, sıralamasının geriye gittiğini söyledi. ÖSYM 'den bu konuda bir açıklama yapıldı. İşte detaylar.

ÖSYM'den Ortaöğretim-Ön Lisans ve Lisans KPSS Branş Sıralaması Duyurusu

KPSS branş bazında sıralamalar.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz gün bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada ortaöğretim, ön lisans ve lisans KPSS branş bazında sıralamaların güncellendiğine yer verildi.

ÖSYM tarafından yayınlanan duyuru şu şekildeydi:

"2019 Kamu Personel Seçme Sınavına (2019-KPSS Lisans) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları ile 2018 Kamu Personel Seçme Sınavına (2018-KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim)  katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları güncellenmiş olup ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılmıştır. Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir.

Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır. Branş bazında sıralama işlemleri adayların (YÖKSİS ve e-Okul sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üzerinde ilgili işlemlerin yapıldığı tarih itibariyle aktif olarak bulunan eğitim bilgileri ve bu tarih itibari ile sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise, başvuru da belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanmıştır.

MEB tarafından gerçekleştirilen öğretmen alımlarında KPSS P10, P120 ve P121 puan türleri kullanılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmenliğe atanacakların sıralamaları; alanlara göre mezun oldukları yükseköğretim programları, mezun oldukları yıllar ve öncelikleri, TTK kararlarına göre kontrol edilerek, adayların alan bazındaki başvuruları esas alınarak belirlenmektedir. Bu nedenle öğretmen adaylarının branş bazında sıralama bilgilerini kontrol ederken bu durumu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

Adayların branş bazında sıralamaları incelerken göz önünde bulundurması gerekenleri içeren teknik açıklama metnine aşağıda bağlantıdan erişilebilir."

BRANŞ BAZINDA SIRALAMAYA NASIL BAKILIR?

Branş bazında sıralamaya bakmak için ais.osym.gov.tr adresine gitmeniz gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra sol menüde bulunan Başvurularım/Tercihlerim kısmını tıklayın.

Açılan sayfada girdiğiniz son KPSS 'yi seçin. Daha sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak.

Burada Branş bazında sıralama kısmına tıklayın. Daha sonra puan türünü seçerek sıralamanıza bakın.

BRANŞ BAZINDA SIRALAMA NEDEN DÜŞTÜ?

2018 KPSS branş bazında sıralamaya bakan adaylar, sıralamanın ileriye gitmesi gerekirken düştüğünü gördü. Konu ile ilgili ÖSYM 'den yapılan açıklamadaş u ifadelere yer verildi:

"Farklı tarihlerde yapılan branş bazında sıralama işlemleri arasında, gerçekte adayların eğitim bilgisi değişmese dahi, daha önceki sıralama işleminde YÖKSİS kaynaklı bir eğitim bilgisi bulunmaz iken, sonraki sıralama işleminde YÖKSİS kaynaklı bir eğitim bilgisinin bulunması, var olan eğitim bilgisinin YÖKSİS’te değişmesi/güncellenmesi gibi durumlarda adayların ÖSYM sistemindeki eğitim bilgileri güncellenmekte, dolayısıyla bu durum adayın lisans/ön lisans alan/ortaöğretim alan-dal bilgisine etki ettiği için branş bazında sıralamalarını değiştirebilmektedir. Bu durum herhangi bir yerleştirme işlemi yapılmayan branşlarda dahi sıralamaların değişmesine sebep olabilmektedir."

KPSS'YE GİRECEK KADIN ERKEK ADAYLAR BU ADRESTE

Kadın-erkek adaylarla bilgi alış veriş  için TIKLA KATIL

2020 KPSS NE ZAMAN?

2020 yılında lise ön lisans ve lisans KPSS yapılacak. ÖSYM, henüz 2020 sınav takvimini yayınlamadı. Ancak Kamu Personeli Seçme Sınavı için beklenen tarihler şu şekilde;

Lisans KPSS için başvuruların Mayıs ayında başlaması, sınavın Temmuz ayında yapılması bekleniyor.

KPSS DUYURULARINDAN ANLIK HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN