ÖSYM'den KPSS Önlisans Duyurusu: İşte Sınav Başlama Bitiş Saati ve Sınav Süresi Soru Sayısı

2020 yılı KPSS ön lisans oturumu için geri sayımda sona gelindi. Yüz binlerce adayın katılımı ile gerçekleşecek ön lisans KPSS öncesi ÖSYM 'den bir açıklama geldi. ÖSYM Başkanı sınav saati hakkında önemli uyarıda bulundu.

ÖSYM'den KPSS Önlisans Duyurusu: İşte Sınav Başlama Bitiş Saati ve Sınav Süresi Soru Sayısı

ÖSYM 'den KPSS önlisans duyurusu.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün , sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulundu. Aygün yaptığı paylaşımda sınava girecek adaylara başarı dileklerini iletti ve "Yarın 81 ilimizde ve KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da gerçekleştireceğimiz 2020-KPSS Ön Lisans Sınavına girecek tüm adaylarımıza başarılar, sınavda görev alacak sınav görevlilerimize de kolaylıklar dilerim." ifadelerini kullandı.

SINAV SAAT KAÇTA?

2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı ön lisans oturumu 25 Ekim 2020 Pazar günü 81 şehirde ve KKTC Lefkoşa 'da yapılacak. Sınav saat 10.15 'te başlayacak. Sınav salonlarına saat 10.00 'dan sonra kimse alınmayacak. Bu nedenle sınava girecek adayların , koronavirüs pandemisi tedbirleri nedeniyle sınav saatinden en az 1 saat önce sınav merkezlerinde olması daha iyi olacaktır.

SINAV SAATİ , BAŞLAMA VE BİTİŞ SAATİ SORU SAYISI

Sınavda adaylara Genel Kültür testinden 60, genel yetenek testinden 60 soru olmak üzere toplamda 120 soru sorulacak. Sınavda adaylara 130 dakika süre verilecek. Saat 10.15 'te başlayacak sınav, 12.25 'te sona erecek. 

PUAN HESAPLAMA

KPSS puan hesaplama detayları için TIKLAYIN

SORU VE CEVAPLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ön lisans KPSS 'nin sona ermesinin ardından sınav soru ve cevapları ÖSYM tarafından açıklanacak. Sınav sorularının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Soru ve cevaplar açıklandığında haberdar olmak için TIKLAYIN