Önlisans Mezunlarından KPSS 2020/1 ile Memur Alımı Yapılacak (Arff Memuru, Memur, Tekniker, Şoför, Muhasebeci, Anber Memuru ve Daha Fazlası)

KPSS 1. Yerleştirme işlemleri için tercih süreci devam ediyor. KPSS'ye önlisans düzeyinden giren milyonlarca aday için kontenjanlar da belli oldu. Tekniker, Aşçı, Sekreter, Anber Memuru, Memur, Arff memuru, Hemşire,  Bilgisayar İşletmeni,  Sağlık Teknikeri, Muhasebeci, Programcı,  Şoför gibi unvanlarda alımlar yapılacak. KPSS 2020/1 için tercihler devam ediyor.

Önlisans Mezunlarından KPSS 2020/1 ile Memur Alımı Yapılacak (Arff Memuru, Memur, Tekniker, Şoför, Muhasebeci, Anber Memuru ve Daha Fazlası)

HANGİ KURUMLARA ÖNLİSANS DÜZEYİNDEN MEMUR ALINIYOR

ÖSYM'nin resmi sayfasından yapılan bilgilendirmede, KPSS Önlisans ile alım yapacak kurumlar, alınacak personel sayısı, aranan nitelikler, alım yapılacak il ve ilçeler ile diğer detaylar da netleşti. Buna göre; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Yalova Üniversitesi, Toprak Mahsülleri Ofisi Genel Müdürlüğ, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı,  Sakarya Üniversitesi, Munzur Üniversitesi  DHMİ, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü, Darphane,  ÇAYKUR gibi kurumlara önlisans mezunlarından mülakat şartı aranmaksızın önlisans düzeyinden memur alımı yapılacak. Adaylar tercih işlemlerini ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirebilecek. Yine ÖSYM'nin resmi sayfasından ilgili kılavuzlara ve aranılan nitelik kodlarına dair detaylı bilgilendirmeye erişim sağlanabilecek.

ÖNLİSANS KONTENJAN DAĞILIMI İÇİN TIKLA.pdf

KPSS ORTAÖĞRETİM KONTENJAN DAĞILIMI

KPSS'ye ortaöğretim düzeyinden giren adaylar için KPSS 2020/1 'de Şoför, Teknisyen, Aşçı , Hayvan Bakıcısı, Kaloriferci ve Sağlık Memuru unvanlarında kontenjan ayrıldığı görüldü.

ORTAÖĞRETİM KONTENJAN DAĞILIMI İÇİN TIKLA.pdf