Ön Lisans KPSS Branş Bazında Sıralama Açıklandı mı? İşte Önlisans Branş Sıralaması

Ön lisans KPSS'ye giren adaylar, branş bazında sıralamaya nasıl bakacağını, branş bazında sıralamanın açıklanıp açıklanmadığını araştırmaya başladı.

Ön Lisans KPSS Branş Bazında Sıralama Açıklandı mı? İşte Önlisans Branş Sıralaması

KPSS ön lisans branş sıralaması ne zaman açıklanacak? Branş bazında sıralamaya nasıl bakılır?

KPSS ön lisans sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar branş bazında sıralamaların ne zaman açıklanacağını, branş bazında sıralamalara nasıl bakılacağını araştırmaya başladı. Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda branş bazında sıralamanın detaylarına yer verdik.

BRANŞ BAZINDA SIRALAMA NEDİR?

Bilindiği üzere KPSS ön lisans sınavına tüm ön lisans mezunları giriyor. ÖSYM sayfasından ise sonuçlar açıklanına kişinin tüm kişiler arasındaki sıralaması veriliyor. 2020 ön lisans KPSS oturumuna bu sene 889 bin 321 kişi katıldı. Sonuç sayfasındaki sıralama da bu kişiler arasında puanınıza göre kaçıncı olduğunuzun sıralamasıdır. Branş bazında sıralama ise sadece o bölümden mezun olan ve KPSS 'ye giren adaylar arasında kaçıncı sırada olduğunuzu gösterir.

KPSS ÖN LİSANS BRANŞ BAZINDA SIRALAMA

KPSS branş bazında sıralamalar henüz açıklanmadı. Ancak kısa süre içinde açıklanması bekleniyor. 

Önümüzdeki günlerde Sağlık  Bakanlığı 12 bin sözleşmeli personel alımı yapacak. Bu nedenle branş bazında sıralamaların kısa sürede açıklanması bekleniyor. Peki branş bazında sıralamaya nasıl bakılır? İşte adım adım anlatım:

ais.osym.gov.tr

Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada girişinizi yapın. Giriş yaptıktan sonra açılan sayfada sol taraftaki menüde BAŞVURULARIM / TERCİHLERİN yazan yere tıklayın. Daha sonra son girdiğiniz KPSS'yi seçin. 

Daha sonra karşınıza çıkan ekranda üstte bulunan BRANŞ BAZINDA SIRALAMA butonuna tıklayın. 

Daha sonra bu ekranda mezun olduğunu bölümü seçin ve aşağıda ÖSYM tarafından... yazan yerdeki kutucuğu işaretleyip hesapla butonuna tıklayın. Branş bazında sıralamanız aşağıda yazacaktır.

BRANŞ BAZINDA SIRALAMA BELLİ OLDUĞUNDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA