Memur Adayları için Kritik Süreç! KPSS Başvuruları için Geri Sayım Sona Eriyor...

Memurluğa adımda ilk aşama olarak görülen Kamu Personeli Seçme Sınavı için geri sayımda sona geliniyor.

Memur Adayları için Kritik Süreç! KPSS Başvuruları için Geri Sayım Sona Eriyor...

2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı sınav başvuru tarihleri ve sınav tarihlerinin yanı sıra ilgili sınavların sonuçlarının açıklanacağı tarihleri de bu haberimizde derledik. Memurluk hayali kuran milyonlarca kişinin her sene girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı için başvuru işlemleri Lisans düzeyi için 30 Haziran'da başlıyor. ÖSYM tarafından paylaşılan sınav takvimine göre bu yıl Kamu Personeli Seçme Sınavına Lisans düzeyinden girecek adaylar 30 Haziran ile 13 Temmuz tarihleri arasında başvurularını yapabilecekler. Önlisans düzeyinden KPSS'ye girecek adayların başvuruları 21 Ağustos ile 2 Eylül tarihleri arasında, Ortaöğretim düzeyinden KPSS'ye gireceklerin başvuruları ise 15 Eylül ile 30 Eylül tarihleri arasında alınacak.  KPSS DJBT için ise başvuruların 6 Kasım ile 16 Kasım tarihleri arasında alınacağı belirtildi.

LİSANS , ÖNLİSANS , ORTAÖĞRETİM SINAV TARİHLERİ

Lisans KPSS GY-GK, Eğitim Bilimleri 6 Eylül'de, Alan Bilgisi 12-13 Eylül tarihlerinde, ÖABT ise 20 Eylül tarihinde uygulanacak. KPSS Önlisans için belirlenen tarih 25 Eylül, Ortaöğretim için belirlenen tarih 22 Kasım, DHBT için belirlenen tarih ise 27 Aralık olarak açıklandı. 

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS Lisans ve ÖABT sınav sonuçları 22 Ekim'de, Önlisans sonuçları 26 Kasım'da, Ortaöğretim sonuçları 24 Aralık'ta , DHBT sonuçları 27 Ocak 2021 tarihinde ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden ilan edilecek.