KPSS Tercihlerinde 67 Puan İle Memur Ataması Oldu

KPSS 2019/1 memur alımı atama sonuçları açıklandı. Atama sonuçlarının ardından en düşük puanlar da yayımlandı. KPSS tercihlerinde 67 puanla bazı memurluklara atama yapılırken en yüksek puanla atama da 99 KPSS ile oldu.

KPSS Tercihlerinde 67 Puan İle Memur Ataması Oldu

Son dakika haberi: KPSS 2019/1'de 67 KPSS ile atama yapıldı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika duyurusunda KPSS 2019/1 yerleştirme sonuçlarına yer verildi. KPSS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından sayısal veriler de paylaşıldı.

BOŞ KONTENJAN KALMADI

Açıklanan KPSS Tercih sonuçlarına baktığımızda lisans, ön lisans ve ortaöğretim düzeyinden açılan kadroların tammaına yerleştirmelerin yapıldığı, boş kadro kalmadığı görüldü. 

LİSANS MEZUNU MEMUR ALIMINDA KPSS 67 'YE KADAR DÜŞTÜ

Açıklanan sonuçların ardından memur kadrolarının taban puanları da yayımlandı. Lisans mezunu 630 memur alımına baktığımızda tüm kadroların dolduğu, en yüksek puanla atamanın 99 KPSS ile yapıldığı görülürken en düşük puanla ARFF Memuru kadrosuna atama yapıldığı görüldü.

İşte en düşük puanla atama yapılan yerler..

En yüksek puanla atama da Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Stajyer AIM Memuru kadrosuna oldu. Bu kadroya 99 KPSS ile atama yapıldı. 

Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar için tıklayın (LİSANS)

ARFF MEMURU NEDİR?

ARFF memurları Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) standartlarına göre eğim alırlar. Havadaki ve yerdeki uçaklarda meydana gelebilecek kaza-kırım ve acil durumlara müdahale etmekle görevlidirler.Günün 24 saatinde hafta sonu ve bayram tatili gözetmeksizin sürekli vardiyalı olarak çalışırlar.

Kadın-erkek diğer memur adayları ile bilgi alış verişi için TIKLA-KATIL