KPSS Tercihleri ile Memur Alımında Hüsran

KPSS tercihleri ile kamuya 1677 personel alımı yapılıyor. Alım sayısının düşük olması, KPSS 'si düşük olanları üzdü.

KPSS Tercihleri ile Memur Alımında Hüsran

KPSS tercihlerinde büyük hüsran.

ÖSYM Başkanlığı 2020/2 KPSS tercih kılavuzunu geçtiğimiz gün duyurdu. Yayımlanan kılavuza baktığımızda kamu kurum ve kuruluşları bünyesine en az ortaöğretim mezunu adaylar arasından 1677 memur alımı yapılacağı görüldü. Kılavuz için Tıklayın. Toplamda 1070 pozisyon için kamuya verilen 1677 memur kadrosu adayların tepkisini topladı.

2020 'nin ilk merkezi atamasında 2582 memur alımı yapılmış, adaylar 2. merkezi atamada daha fazla alım beklemişti.

2020 KPSS 'DEN SONRAKİ İLK ATAMA

2020 yılında lisans, ön lisans v e lise mezunu adaylar KPSS 'ye girdi. 2 yılda bir yapılan KPSS B grubu sınavlarına giren adaylar, sınavdan hemen sonra yapılan ilk merkezi atamalarda en az 2500 memur alımı beklerken 1677 kadro ile karşılaştı. Az sayıda yapılan bu atama tepki toplarken bazı bölüm mezunlarından hiç alım yapılmadığı görüldü.

KPSS'Sİ DÜŞÜK OLAN ADAYLARA KÖTÜ HABER

Atama sayısının az olması ve bu alımın KPSS 2020 sonrası ilk alım olması nedeniyle kadrolar için taban puanların yüksekte kapatması bekleniyor. 

Lisans , ön lisans ve lise KPSS'ye giren toplamda 3 milyondan fazla kişi için ayrılan 1677 kişilik memur atama kadrosu yeterli değildir. Kamu kurumlarına mülakatsız KPSS puan üstünlüğüne göre atama sayıalrı artırılmalıdır. Siz de aşağıdaki yorum kısmından atama beklediğiniz bölümü yazabilirsiniz.

Kadın erkek diğer adayların hangi kadroyu kaç puanla yazdığı , bilgi alış verişi için TIKLAYIN