KPSS Tercih Tarihleri Belli Oldu-İşte Başvuru Şartları ve Kılavuz-Tercih Robotu Tarihi

Son dakika haberi: 2020 KPSS tercih tarihleri değişti. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada yeni tercih tarihlerini duyurdu. Peki KPSS tercihleri ne zaman yapılacak? KPSS tercihleri için başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar.

KPSS Tercih Tarihleri Belli Oldu-İşte Başvuru Şartları ve Kılavuz-Tercih Robotu Tarihi

KPSS 20202/1 tercih duyurusu geldi. İşte başvuru şartları.

KPSS 2020/1 kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına en az lise mezunu adaylar arasından mülakatsız memur ataması yapılacak. KPSS puanı ile yapılacak personel atamasıda detaylar yazımızda.

İlanlar yayımlanıyor. Takip için TIKLAYIN

BAKAN SELÇUK AÇIKLADI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı son dakika açıklamasında KPSS 2020 1 tercihlerinin 23 Temmuz tarihinde ÖSYM üzerinden başlayacağı ve 4 Ağustos'a kadar süreceğini belirtirke ikinci tercihlerin ise 30 Aralık ile 7 Ocak tarihleri arasında alınacağını söyledi.

KPSS TERCİH TARİHLERİ DEĞİŞTİ

Daha önce yapılan açıklamada KPSS 2020/1 tercihlerinin 14 Temmuz 'da başlayacağına yer verilmişti. Ancak Bakan Selçuk bugün bir açıklama yaptı ve KPSS tercih tarihlerinin değiştiğini söyledi. KPSS 2020/1 tercihleri 23 Temmuz ile 4 Ağustos tarihleri arasında alınacak.

HANGİ YILIN KPSS 'Sİ GEÇERLİL OLACAK

Adayların kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Temmuz 2018, 7 Ekim 2018 ve 4 Kasım 2018 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2018-KPSS Lisans, 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır

KPSS TERCİHLERİ BAŞVURU ŞARTLARI

- Türk vatandaşı olmak. (5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesi gereğince Mavi Kart sahibi olup Mavi Kartlılar Kütüğüne kayıtlı adaylar bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara başvuramazlar.)

- 18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının tercih işlemlerinin son günü itibariyle alınmış olması gerekmektedir.)

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

- Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak.

- Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için; Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak. Kılavuzda yer alan “pozisyonları” tercih edecek adaylar için; Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak.(Askerde bulunan adaylar da tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)

- Tercih edilecek kadro veya pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

MÜLAKATSIZ ATAMA OLACAK

KPSS tercihleri ile adaylar , kadrolara KPSS puan üstünlüğüne göre atanacak. Atama sonrası bir mülakat aşaması olmayacak. 

KILAVUZ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

KPSS tercih kılavuzu 23 Temmuz 'da yayımlanacak. Kılavuz yayımlandığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN