KPSS Sorusu: 2. Abdulhamid'in Kurduğu bakıma muhtaç, yaşlı, engelli insanlara yardım eden kuruluş

KPSS ortaöğretim sınavında öğrencilere Genel Kültür testinde sorulan 2. Abdulhamid'in kurduğu din, dil, ırk, sınıf ve cinsiyet farkı gözetmeksizin bakıma muhtaç, yaşlı, engelli insanlara, sokağa terk edilmiş kimsesiz yavrulara hizmet veren kuruluşun hangisi olduğu soruldu.

KPSS Sorusu: 2. Abdulhamid'in Kurduğu bakıma muhtaç, yaşlı, engelli insanlara yardım eden kuruluş

2. Abdulhamid'in kurduğu vakfın adı sorusu KPSS'de soruldu.

KPSS ortaöğreitm oturumunda adaylara, Genel Kültür testinde II. Abdulhamid'in kurduğu vakfın adı soruldu. Soruda, 1895 yılında Sultan II. Abdülhamid Han tarafından kurulan, din, dil, ırk, sınıf ve cinsiyet farkı gözetmeksizin bakıma muhtaç, yaşlı, engelli insanlara, sokağa terk edilmiş kimsesiz yavrulara hizmet veren kuruluşun adının ne olduğu sorusu soruldu.

2. Abdulhamid Han tarafından kurulan bu kuruluşun adı DARÜLACEZE'dir. 

1895 yılında Sultan II. Abdülhamid Han tarafından kurulan, kurulduğu günden bu yana 29.000’i çocuk olmak üzere toplam 72.000 kişiye Şefkat Yuvası olan Darülaceze; din, dil, ırk, sınıf ve cinsiyet farkı gözetmeksizin bakıma muhtaç, yaşlı, engelli insanlara, sokağa terk edilmiş kimsesiz yavrulara hizmet vermektedir.

Şu an Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Darülaceze’de barınan sakinlerin tüm giyinme, barınma, gıda, sağlık ve bakım ihtiyaçları kurum tarafından karşılanmakta, hizmet 24 saat aralıksız devam etmektedir. Sakinlerin muayene ve tedavi hizmetleri, koruyucu sağlık hizmetleriyle acil veya kronik rahatsızlıklar tedavi edilmeye çalışılmakta, ileri tetkik ve tedavi gerektiren durumlarda hastanelerle bağlantı kurularak her türlü tıbbi tedavileri yapılmaktadır.

Diğer sorular ve cevapları yorumları için  TIKLAYIN

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN?

KPSS ortaöğretim sınav sonuçları 24 Aralık 2020 günü açıklanacak . Sınav sonuçları açıklandığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN