KPSS Sorularının Sızdırıldığı İddiası TBMM’ye Taşındı

2022 KPSS’de soruların sızdırıldığı iddiası CHP tarafından TBMM’ye taşındı. CHP, iddiaların cevaplanması için MEB’e yazılı soru önergesi hazırladı.

KPSS Sorularının Sızdırıldığı İddiası TBMM’ye Taşındı

31 Temmuz’da yapılan KPSS için ÖSYM’den iddiaların asılsız olduğu açıklaması gelse de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) konuyu meclise taşıdı. Sosyal medyada gündemin ilk sırasına yerleşen ve bir yayınevinin sınavında KPSS sorularına yer verdiği iddiaları için CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Milli Eğitim Bakanı’nın cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi vererek konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Orhan Sümer, “Ülke yönetiminde ve belli başlı birçok konuda olduğu gibi milyonlarca kişinin girdiği sınavlarda da AKP’ye güven kalmamıştır. Daha önce soruların nasıl çalındığı belirli gruplara nasıl servis edildiği ortaya çıkmıştı. Benzer işler ne yazık ki halen devam ediyor. Geçen hafta sonu yapılan KPSS 2022 Sınavında bazı soruların bir dershane grubunun daha önce yayınladığı deneme sınavlarında bire bir aynısının çıktığı görüldü. Sınav havuzlarına gönderilen benzer sorular diyerek geçemeyeceğimiz kadar aynı ve bire bir sorulması ne yazık ki vicdanları yaralıyor” dedi.

Sümer yaptığı açıklamada, “Yıllarca sınavlara hazırlanan, kamuda çalışma hayali kuran gençler sosyal medyada emeklerinin çalındığını haykırıyor. Ne oldu diye incelediğiniz zaman Yediiklim adlı Dershane grubunun sınav öncesinde yaptığı denemelerde ve videolu ders anlatımlarında kullanılan sorularının noktası virgülüne kadar KPSS 2022 Sınavında çıktığını görüyoruz.

Sayın Bakan'a bu sızıntı ve sınav güvenliğine gölge düşüren olayları sorduk. Kimsenin aklında şüphe uyandırmayacak adaletli günleri Cumhuriyet Halk Partisi İktidarında mutlaka tesis edeceğiz”

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /