KPSS Ortaöğretim Soru ve Cevaplarının Tamamı Yayımlandı (Türkçe-Matematik-Tarih-Coğrafya-Vatandaşlık-Güncel Bilgiler)

2020 KPSS ortaöğretim sınavının tüm soru ve cevapları yayımlandı. Sınavda adaylara Genel Kültür ve Genel Yetenek testi altında sorulan 120 soru ve bu soruların cevaplarına dair bilgiler yazımızda.

KPSS Ortaöğretim Soru ve Cevaplarının Tamamı Yayımlandı (Türkçe-Matematik-Tarih-Coğrafya-Vatandaşlık-Güncel Bilgiler)

KPSS ortaöğretim tüm soru ve cevapları.

22 Kasım 2020 Pazar günü Kamu Personeli Seçme Sınavı Ortaöğretim/lise oturumu gerçekleşti. Sınavın sona ermesinin ardından sınava giren adaylar, soru ile cevapların yayımlanmasını beklemeye başladı. Pazartesi günü bir duyuru yayımlandı ve KPSS ortaöğretim soru ile cevaplarının yüzde 10'luk kısmının yayımlandığına yer verildi. 

ÖSYM tarafından yayımlanan PDF'de sınavda sorulan soruların yüzde 10'luk kısmının olduğu görüldü. Adaylar ise sınavda sorulan soruların tamamı ile soruların cevaplarına nasıl ulaşabileceklerini araştırmaya başladı. 

İŞTE TÜM SORULAR VE CEVAPLAR

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden KPSS ortaöğretimde sorulan tüm sorular ile soruların cevaplarına ulaşabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları takip edin.

ais.osym.gov.tr

Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada sağ üstte bulunan giriş kımsından tc kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra sol menüde bulunan Başvurularım/Tercihlerim kısmına tıklayın.

Daha sonra 2020 KPSS Ortaöğretim linkine tıklayın.

Son olarak aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak. Burada TEMEL KİTAPÇIK GÖRÜNTÜLE linkine tıklayın.

Daha sonra tüm sorular ve cevapları aşağıdaki gibi karşınıza çıkacak. Burada numaraların üzerine tıklayarak sorular ve cevaplarına erişebilirsiniz.

Önemli Uyarı: Sınavda uygulanacak sorularının telif hakları ÖSYM’ye aittir. Sorular, ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından yayımlanmasına karar verilenler hariç, hiçbir kişi veya kuruma verilmez. Sorular, basılı veya internet ortamında yayımlanamaz. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan, hangi amaçla olursa olsun, tamamının veya bir kısmının kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, kullanılması veya yayımlanması yasaktır. Aksi yönde fiillere karşı, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince kanuni yollara başvurulacaktır. Sınava giren adaylar, bu durumu kabul etmiş sayılırlar.

KPSS SONUCU NE ZAMAN?

KPSS ortaöğretim sonucu  24 Aralık 2020'de yayımlanacak. Sonuçlar açıklandığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN