KPSS Lisans Başvuru İşlemleri Devam Ediyor! (KPSS SINAV TARİHLERİ , SINAV ÜCRETİ VE KPSS SINAV SÜRESİ)

KPSS Başvuru işlemlerinde son günlere girildi. Lisans KPSS sınav süresi, KPSS tarihleri ve KPSS başvuru kılavuzu ile diğer tüm detaylar bu haberimizde.

KPSS Lisans Başvuru İşlemleri Devam Ediyor! (KPSS SINAV TARİHLERİ , SINAV ÜCRETİ VE KPSS SINAV SÜRESİ)

Kamu Personeli Seçme Sınavı'na lisans düzeyinden başvuracak adayların işlemlerinde sona geliniyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nca yapılan duyuruda, KPSS Lisans başvurularının 30 Haziran'da başladığı bildirilmiş, adayların Aday İşlemleri Sistemi üzerinden işlemlerini 13 Temmuz'a kadar tamamlamaları gerektiği kaydedilmişti. KPSS Lisans GY-GK ile Eğitim Bilimleri Oturumu 6 Eylül'de, Alan Bilgisi oturumları 12-13 Eylül'de, ÖABT ise 20 Eylül'de ÖSYM tarafından uygulanacak. İlgili sınavlara dair yeni gelişmeler, başvuru kılavuzları ve merak edilenler ÖSYM'nin resmi sayfasından öğrenilebilir. Adaylar, www.osym.gov.tr adresinden KPSS ile ilgili tüm gelişmeleri rahatlıkla takip edebilirler.

ÖSYM'NİN KPSS DUYURUSU

2020-KPSS Lisans Sınavının Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu ile Eğitim Bilimleri oturumu 06.09.2020 tarihinde, Alan Bilgisi oturumları 12-13.09.2020 tarihlerinde, Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu ise 20.09.2020 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 30 Haziran - 13 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 14.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2020-KPSS Lisans Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar, Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


ÖSYM BAŞKANLIĞI

KPSS BAŞVURU TARİHLERİ, SINAV TARİHLERİ, SINAV SÜRELERİ

KPSS BAŞVURMA GENEL ŞARTLARI

BAŞVURMA GENEL ŞARTLARI Bu sınav sonucuna göre kamu kurum ve kuruluşlarının personel alımlarına başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

a) Türk vatandaşı olmak.

b) 18 yaşını tamamlamış olmak.

c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

d) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

e) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak.

f) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. (Hangi görevin devamlı yapılmasına, hangi akıl hastalığının engel olacağına resmî sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)

g) Tercih edilecek kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

2020 KPSS KILAVUZU İÇİN TIKLA.pdf