KPSS ile Memur Alımı Tercih İşlemlerinde Son Saatler! 23.59'da Sona Erecek

Kamu Personeli Seçme Sınavı Sonuçlarıyla kamu kurum ve kuruluşlarına ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu memur alımı tercih sürecinde sona gelindi. Tercih işlemleri bugün saat 23.59 itibariyle sona erecek. ÖSYM'nin tercih sonuçları konusunda net bir açıklaması henüz bilinmiyor. KPSS Tercih sonuçları açıklandığı anda siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşacağız. Kamu kurum ve kuruluşlarına ortaöğretim, önlisans ve lisans KPSS ile merkezi atama tercih işlemleri 9 Temmuz 2019 tarihi itibariyle başlamışt

KPSS ile Memur Alımı Tercih İşlemlerinde Son Saatler! 23.59'da Sona Erecek

KPSS ile Memur Alımı Tercih İşlemlerinde Son Saatler! 23.59'da Sona Erecek

Kamu Personeli Seçme Sınavı Sonuçlarıyla kamu kurum ve kuruluşlarına ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu memur alımı tercih sürecinde sona gelindi. Tercih işlemleri bugün saat 23.59 itibariyle sona erecek. ÖSYM'nin tercih sonuçları konusunda net bir açıklaması henüz bilinmiyor. KPSS Tercih sonuçları açıklandığı anda siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşacağız. Kamu kurum ve kuruluşlarına ortaöğretim, önlisans ve lisans KPSS ile merkezi atama tercih işlemleri 9 Temmuz 2019 tarihi itibariyle başlamıştı.

ÖSYM'den yapılan duyuruda, adayların tercih kılavuzunu dikkatle okuması ve ilgili tercih ücretini mutlaka yatırması gerektiğine dikkat çekilmiş, "Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır.İlgili Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, daha sonraki personel alımları için yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamazlar.Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır. Adayların boş kadrolara ve pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur." denilmişti.  

ÜCRETİNİ YATIRMAYANLARIN TERCİHLERİ GEÇERSİZ SAYILACAK

Tercih Ücreti için Bir Gün Fazladan Süre  18 Temmuz 2019 saat 23.59 itibariyle sona erecek tercih işlemlerini ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden tamamlayan adayların 19 temmuz 23.59'a kadar 20 TL tercih ücretini yatırması gerekiyor. ÖSYM bilgilendirmesinde konuyla ilgili, "Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile yerleştirme ücretini (20,00 TL) yatıracaklardır. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 19 Temmuz 2019 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 19 Temmuz 2019 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların bu yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak, sistemden silinecek, bu tercihler yerleştirme işlemine alınmayacaktır." bilgilendirmesi yapıldı. Şehit eşi, şehit çocuğu, gazi , gazi eşi ile gazi çocuklarından yerleştirme ücreti alınmayacak.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA