KPSS Her Sene Yapılacak mı? Karar Değiştirdiler

KPSS B grubu sınavları hakkında son dakika gelişmesi geldi. MHP, daha önce B grubu yapılmasın demişti ancak karar değiştirdi.

KPSS Her Sene Yapılacak mı? Karar Değiştirdiler

KPSS B grubu hakkında yeni açıklama.

KPSS B grubu sınavlarının her sene yapılması ile ilgili yeni gelişme. Daha önce açıklama yapan MHP Milletvekili Sefer Aycan, KPSS B Grubu sınavlarının her sene yapılmaması gerektiğini söylemişti. Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan açıklamasında, "KpssB HerSeneOlmasın KPSS nin her sene olması puan ve sıralama sorununa neden olacak, karışıklığa sebep olacaktır. Bu nedenle eskisi gibi,iki yılda bir olması uygundur." dedi.

YENİ AÇIKLAMA: ÖSYM TAKVİMİNE EKLENSİN

MHP 'den bu konuda yeni bir açıklama geldi. MHP Milletvekili Olcay Kılavuz, Bengü Türk ekranlarında Cem Açıkgöz'ün konuğu oldu. Geçtiğimiz hafta düzenlenen programda konuşan Kılavuz, KPSS B grubu sınavlarının ÖSYM 2021 yılı sınav takvimine eklenmesi gerektiğini,, bu konuda mecliste çalışmaları olduğunu, soru önergesi verdiklerini söyledi. 

Kılavuz , soru önergelerini verdiklerini, ÖSYM'nin sınav takvimine B grubu sınavlarını eklemesi gerektiğini söyledi. 

Kamubulteni.com notu: KPSS B grubu sınavının bu sene yapılması zor görünüyor. Bunun için yasa değişikliği gerekiyor. Meclisin ise yoğun gündemi arasında B grubu için çalışma yapması zor görünüyor. B grubu sınavlarının her sene yapılmasından daha mühim olanı atama sayılarının artırılması meselesidir.

Bilgi alış verişi için  için  TIKLATAKİP ET