KPSS Her Sene mi Yapılacak? TBMM'deki Teklifte Kritik Gelişme

KPSS b grubu sınavları hakkında bir açıklama geldi. Milliyetçi Hareket Partisi , TBMM'deki teklif ile ilgili kararını açıkladı.

KPSS Her Sene mi Yapılacak? TBMM'deki Teklifte Kritik Gelişme

KPSS her sene olacak mı? Kritik gelişme.

KPSS B Grubu sınavlarının her sene yapılması ile ilgili teklifin geçtiğimiz haftalarda TBMM'ye geldiği bildirildi. Teklifin TBMM'ye gelmesinin ardından lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar, sınavların her sene mi yapılacağını araştırmaya başladı. Söz konusu teklif ile ilgili açıklamada bulunan Altıntaş, "Sağlık Profesyonelleri Platformu Başkanı Aras Ali Altıntaş yaptığı açıklamada "KPSS sınavlarının her yıl yapılmasıyla ilgili tasarının detaylarını öğrenmek için gün boyu milletvekillerimiz ile görüşmeler sağlamaya çalıştık. MHP Milletvekili değerli hocamız Sefer Aycan, 'Bu konu Milli Eğitim Komisyonunda görüşüldü ise bile şu an bütçe görüşmeleri ve gündem yoğunluğu nedeniyle hayata geçmesi mümkün olmadığını komisyonca onaylanması, genel kurula gelmesi, kabulü yasakalşması gibi süreçlerin bir hayli zaman alacağını' belirtti. Kendisinin farklı komisyonda olması sebebi ile konudan haberi olmadığını da dile getirdi. Diğer milletvekillerimiz ile de konuyu görüşme şansımız oldukça sizleri bilgilendireceğim. Geçtiğimiz günlerde verilen soru önergesinde de durumun DPB ve ÖSYM tarafından değerlendirilip müşterek kararlar alındığı cevabı Ziya Selçuk tarafından verilmişti. Gündemde böyle bir şey var ama anladığımız kadaroyula yaın tarihte hayata geçmesi mümkün değil" demişti.

MHP KARARINI AÇIKLADI

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan yaptığı açıklamada KPSS B grubu sınavlarının her sene olmaması gerektiğini söyledi ve "KpssB HerSeneOlmasın KPSS nin her sene olması puan ve sıralama sorununa neden olacak, karışıklığa sebep olacaktır. Bu nedenle eskisi gibi,iki yılda bir olması uygundur." dedi.

Kamu Bülteni Notu: KPSS B Grubunun her sene yapılmasından daha önemli konu atama sayılarının artırılması konusu olacak. Atama sayılarının artması sonrası sınav 2 senede bir yapılsa da olur. Ankete katılmak için  TIKLAYIN

KPSS B GRUBU DUYURUSU GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN