KPSS'de Köklü Değişiklik Teklifi (Önlisans Ortaöğretim Sınavları Her Sene mi Yapılacak?)

KPSS 'de köklü değişiklik yapılması için Meclise bir kanun teklifi verildiği bildirildi. Söz konusu teklif ile B grubu sınavının her sene yapılması talep edildi.

KPSS'de Köklü Değişiklik Teklifi (Önlisans Ortaöğretim Sınavları Her Sene mi Yapılacak?)

KPSS için kapsamlı kanun teklifi.

SPP Başkanı Aras Ali Altıntaş, KPSS B grubu sınavlarının her sene yapılması için TBMM'ye bir kanun teklifi sunulduğunu söyledi. Altıntaş yaptığı açıklamada KPSS B grubu sınavlarının her sene yapılması için meclise gelen kanun teklifinin komisyondan geçtiğini söyledi. 

KPSS B GRUBU NEDİR?

KPSS B Grubu, kamu kurumlarındaki kadro ayrımını ifade etmektedir. Bu kadrolar, KPSS sonrasında ÖSYM başkanlığınca merkezi sistemle ataması yapılan ve başka herhangi bir sınava girilmeksizin göreve başlanılan kadrolardır.

ÖN LİSANS VE ORTAÖĞRETİM KPSS

Şu anda yürürlükte olan sistemde KPSS ön lisans ile ortaöğretim sınavları 2 senede bir yapılıyor. 2018 senesinde yapılan sınavlar bu sene yapıldı. Bir sonraki sınavlar 2022 'de yapılacak. 

KANUN TEKLİFİ

Son günlerde KPSS b grubu sınavlarını her sene yapılması sosyal medya gündemindeydi. Öte yandan TBMM'de de Milletvekilleri tarafındna bu konu dile getirildi ve sınavların her sene yapılması gerektiğine yer verildi. Açıklamada Orhan  Sümer, "Milyonlarca gencimizin büyük emek vererek hazırlandığı Kamu Personeli Seçme Sınavı ne yazık ki mağdur yaratmaya devam ediyor. KPSS B grubuna dâhil olan mesleklere yalnızca çift yıllarda alınan puanlarla atama yapılması dolayısıyla sistemde büyük yığılmalar ve kılavuz açıklama sorunu meydana gelmektedir. Siyasi, sosyal, idari alanlarda ulusal ve uluslararası önemi haiz meslek gruplarına mensup KPSS B grubu adaylarının sınav ve atama sistemiyle mağdur edilmesi kamu kurumlarına liyakat sorunu oluşturmaktadır. Ayrıca tüm dünyanın acı bir şekilde tecrübe ettiği Covid-19 salgınında sağlık emekçilerinin değerini bir kez daha anlamış bulunmaktayız. Ancak Sağlık Bakanlığı atama kılavuzunun yayınlanmaması başta puanlarını bir sonraki seneye kullanamayacak olan binlerce sağlıkçımızı zor duruma düşürmektedir. Buradan ilgili bakanlıklara sesleniyorum: Gençlerimizin KPSS mağduriyetlerine son verilsin." dedi.

KRİTİK AÇIKLAMA

Aras Ali Altıntaş, teklifin komisyondan geçtiğini söyledi.

Söz konusu düzenlemenin yasalaşması durumunda KPSS 'nin her sene yapılması bekleniyor. 

Sizce yapılmalı mı? Ankete katılmak için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA