KPSS Başvurusu Yapamayan Memur Adayları Dikkat! 28 Mayıs'ta Geç Başvurular Alınacak

ÖSYM'den KPSS başvurusu yapamayan adaylar için 'Geç başvuru' hizmeti. ÖSYM üzerinden 3-15 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleşen 2019 KPSS için başvuru işlemlerini herhangi bir sebeple kaçıran adaylar 28 Mayıs'ta açılacak geç başvuru sayfasından faydalanabilecek.

KPSS Başvurusu Yapamayan Memur Adayları Dikkat! 28 Mayıs'ta Geç Başvurular Alınacak

KPSS Başvurusu Yapamayan Memur Adayları Dikkat! 28 Mayıs'ta Geç Başvurular Alınacak

Kamu Personeli Seçme Sınavı için 3-15 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleşen başvuru işlemlerini herhangi bir sebeple kaçıran adaylar için geç başvuru fırsatı. ÖSYM'nin resmi internet sayfası üzerinden yapılan bilgilendirmede, 3-15 Mayıs 2019 tarihlerinde KPSS A Grubu ve Öğretmenlik için başvuru yapamayan adayların, 28 Mayıs 2019 tarihinde açılacak geç başvuru sayfasından işlemlerini gerçekleştirebileceği, yine ilgili sayfadan başvuru ücretini yatırabileceği belirtildi.

ÖSYM'nin sınav takvimine göre ilgili sınavlar Temmuz ayında gerçekleşecek.

2019 KPSS sonuçları ise ÖSYM'nin sonuç sayfası üzerinden 29 Ağustos 2019 tarihinde ilan edilecek.

2019 KPSS Takvimi aşağıdaki gibi : 

KPSS için geç başvuru ücretleri ise , ÖSYM'nin diğer sınavlarında olduğu gibi normal başvuru ücretlerinden fazla. 2019 KPSS'nin tüm oturumlarına katılan adaylar 225 TL normal başvuru ücreti öderken, geç başvurularda bu ücret yüzde 50 oranında arttırılıyor. 

KPSS Başvuru süreciyle ilgili ÖSYM'den yapılan bilgilendirmede, "Başvurusunu veya tercihini yapmayan, başvurusu veya tercihi geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan adayların ödedikleri ücretler iade edilmez/devredilmez. Ücretlerin doğru yatırılmasının sorumluluğu adaya aittir. Başvuru merkezleri tarafından başvuru işlemini yapan adaydan sadece başvuru hizmeti ücreti alınır, başvuru esnasında verilen şifre için ayrıca ücret alınmaz. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından başvuru hizmeti ücreti ile sınav/ek yerleştirme ücreti alınmaz. (Geç Başvuru Günü yapılan başvurular bu kapsam dışındadır. Geç Başvuru Günü yapılan başvurularda adaydan sınav ücreti alınır.)." ifadeleri yer aldı.