KPSS 2020/3 ile Sözleşmeli Kamu Personeli Alımı için Tercihler 15 Ocak'ta Sona Eriyor! İşte Mezuniyet ve Diğer Şartlar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne sözleşmeli personel alımı için tercih işlemlerinde sona gelindi. KPSS 2020/3 ile büro memuru ve tekniker alımı gerçekleştirilecek.

KPSS 2020/3 ile Sözleşmeli Kamu Personeli Alımı için Tercihler 15 Ocak'ta Sona Eriyor! İşte Mezuniyet ve Diğer Şartlar

KPSS 2020/3 ile Sözleşmeli Kamu Personeli Alımı için Tercihler 15 Ocak'ta Sona Eriyor! İşte Mezuniyet ve Diğer Şartlar

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne önlisans mezunlarından sözleşmeli personel alınacağına ve tercih işlemlerinin ÖSYM üzerinden gerçekleşeceğine dair duyuru geçtiğimiz günlerde yayımlanmış, ilgili duyuruda tercih işlemlerinin 8 Ocak ile 15 Ocak 2020 tarihleri arasında ais.osym.gov.tr adresinden gerçekleşeceği vurgulanmıştı.

YENİ MEMUR ALIMI, HİZMETLİ, SÖZLEŞMELİ KAMU PERSONELİ ALIMI VE ÖZEL SEKTÖR HABERLERİ YAYIMLANDI.TIKLA VE KATILMA İSTEĞİ GÖNDER.

Tercih yapacak adayların 4 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştitrilen KPSS 2018 Önlisans'a girmiş olması gerekiyor. Konuya dair yapılan resmi bilgilendirmede, "Yerleştirme işlemlerinde, ön lisans mezunları için KPSSP93 puanı kullanılacaktır.Adaylar sınava girdikleri öğrenim düzeyindeki pozisyonlardan tercih yapmak zorundadır. Sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olamama ya da sınava girdikten sonra daha üst öğrenim düzeyinde diploma almış olmak gibi nedenlerle sınava girilen öğrenim düzeyinde değişiklik yapılması mümkün değildir.Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla ilgili önlisans programından mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, göreve başlama işlemleri yapılmayacaktır. Adayların sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur." ifadelerine yer verilmiş, tercih işlemlerinin uzatılmayacağına dair vurgu yapılmıştı.

Resmi duyuruda, "Adaylar tercihlerini, 8-15 Ocak 2020 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 15 Ocak 2020 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre uzatılmayacaktır." denilmişti. Başvuru yapacak adayların tercih genel şartlarının yanı sıra mezuniyet şartlarını da yerine getirmesi gerekiyor. 

ÖNLİSANS MEZUNU KONTENJAN DAĞILIMI İÇİN TIKLAYIN.pdf

KILAVUZ İÇİN TIKLAYIN.pdf