KPSS 2019/1 Memur Alımı Tercihleri Başlıyor-Tercih Ücretine Zam

KPSS 2019/1 tercihleri için geri sayımda son günlere girildi. On binlerce adayın beklediği mülakatsız memur alımı öncesi tercih ücreti araştırılıyor. ÖSYM , 2019 yılında tercih ücretlerine zam yaptı. İşte memur alımı tarihi ve KPSS tercih ücretine yapılan zam.

KPSS 2019/1 Memur Alımı Tercihleri Başlıyor-Tercih Ücretine Zam

KPSS 2019/1 tercihleri başlıyor.

Yüz binlerce gencin büyük bir merakla beklediği 2019 yılının ilk merkezi ataması önümüzdeki hafta yapılacak. 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonrası ilk yerleştirme 2018 yılının son günlerinde yapılmıştı. KPSS sonrası ilk atamadan sonra uzun bir ara verildi ve 2019 yılının ilk merkezi ataması için tarih yaklaştı.

ÖSYM BAŞKANLIĞI TARİHLERİ AÇIKLADI

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada , KPSS 2019/1 mülakatsız kamu personeli alımı için taleplerin Devlet Personel Başkanlığı tarafından toplandığı ve alım yapılacak kadroların, atama yapılacak kurumların belirlendiği, tercih kılavuzunun hazırlandığına yer verildi. 

9 Temmuz günü yayımlanacak tercih kılavuzu ile birlikte KPSS 2019/1 tercihleri başlayacak. Tercihler 9 gün sürecek ve adaylar 18 Temmuz tarihine kadar tercih verebilecek.

ATAMALAR KPSS PUAN ÜSTÜNLÜĞÜNE GÖRE OLACAK

ÖSYM Başkanlığı tarafından KPSS tercih kılavuzunun yayımlanması ile başvurular başlayacak ve geçerli KPSS puanı bulunan memur adayları , tercihlerini ÖSYM Başkanlığı 'na iletecek. 

KPSS tercihlerinde, alım yapılacak kadroya başvuru yapanlardan KPSS puanı en yüksek olanların ataması yapılır ve adaylar başka bir mülakat ya da sınava tabi tutulmaz.

KPSS 2019/1 'DE TERCİH ÜCRETİ OLACAK

ÖSYM, geçtiğimiz yıllarda tepki çeken bir kararı uygulamaya başladı. Önceki yıllarda olduğu gibi uygulama , bu yerleştirmede de uygulanacak. ÖSYM, sadece merkezi sınavdan sonraki ilk atamada tercih ücreti almıyor. 2018 yılında yapılan KPSS sonrası 2018 Aralık ayında ilk merkezi yerleştirme yapıldı ve bu tercihlerde adaylardan tercih ücreti alınmadı.

Ancak 2019/1 merkezi ataması , KPSS sonrası 2. yerleştirme olduğu için adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra tercih ücreti yatıracak. Tercih ücretini yatırmayan adayların tercihleri geçersiz olacak.

KPSS tercihi bekleyen kadın-erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA

TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Geçtiğimiz yıl tercih ücreti 15 TL'ydi. Ancak 2019 yılında tüm merkezi sınavların ücretine zam geldi. Öte yandan 2019 Ocak ayında yapılan Tapu Kadastro merkezi yerleştirmesinde adaylardan 20 TL tercih ücreti alındı. 

KPSS 2019/1 tercihlerinde de tercih ücretinin 20 TL olması bekleniyor. 

TERCİH KILAVUZU GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN