KPSS 2. Yerleştirme ile Zabıta Memuru Alımında Başvuru Özel Şartı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasından yayımlanan KPSS 2019 2 duyurusunun ardından milyonlarca memur adayı 3 Aralık 2019 tarihinde başlayacak tercih sürecinde kontenjan ayrılan meslekleri araştırmayı başladı. İşte detaylar.

KPSS 2. Yerleştirme ile Zabıta Memuru Alımında Başvuru Özel Şartı

KPSS 2. Yerleştirme ile Zabıta Memuru Alımında Başvuru Özel Şartı 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasından yayımlanan KPSS 2019 2 duyurusunun ardından milyonlarca memur adayı 3 Aralık 2019 tarihinde başlayacak tercih sürecinde kontenjan ayrılan meslekleri araştırmayı başladı.

İlgili kılavuzda yer alan zabıta memuru kadrosu için başvuru yapacak adayların tercih genel şartlarının yanı sıra zabıta memuru alımı özel şartlarını da yerine getirmesi gerekiyor. Zabıta Memuru kadrolarını tercih edecek adayların tercihlerinin kabul edilmesi için Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13/A maddesine göre 657 sayılı Kanunun 48’inci maddesindeki genel şartların yanı sıra 30 yaşını doldurmamış olması gerekiyor. Ayrıca Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilo arasında ( +,-) 10 kilogramdan fazla fark olmamak, şartlarını taşımaları gerekiyor. 3 Aralık 1989 ve öncesinde doğan adaylar 30 yaşını tamamlamış olduğu için tercih yapmaları sistem tarafından otomatik olarak engellenecek.

ÖSYM RESMİ DUYURUSU

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar KPSS-2019/2 Tercih Kılavuzuna saat 16.35'ten itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar, tercihlerini 03-12 Aralık 2019 tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 12 Aralık 2019 saat 23.59'a kadar yapabileceklerdir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2019/2 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

GENEL BİLGİLER
Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır.

KPSS-2019/2 Tercih Kılavuzu, ilgili mevzuat uyarınca atama izni alınmış olan kadroları ve pozisyonları, bunlar için aranan nitelikler ile kontenjanlarını kapsamaktadır.

Adayların bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Temmuz 2018, 7 Ekim 2018 ve 4 Kasım 2018 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2018-KPSS Lisans, 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.
Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. İlgili Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, daha sonraki personel alımları için yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamazlar.

ÖNLİSANS ARANAN NİTELİKLER İÇİN TIKLAYIN.

ÖNLİSANS KONTENJAN DAĞILIMI İÇİN TIKLAYIN

ORTAÖĞRETİM DÜZEYİNDEN KONTENJAN DAĞILIMI İÇİN TIKLAYIN.