KPSS 2. Tercihleri (Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans) için Geri Sayımda Sona Geliniyor

2019 KPSS 2. Yerleştirme işlemleri için geri sayımda sona geliniyor. KPSS 1. yerleştirmede yeteri kadar kadro ayrılmadığı için tepkili olan binlerce aday 2. yerleştirme işlemlerine kitlenmiş durumda. İşte detaylar.

KPSS 2. Tercihleri (Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans) için Geri Sayımda Sona Geliniyor

KPSS 2. yerleştirme için talep toplama süreci ise 18 Ekim'de sona ermişti. KPSS 2. yerleştirme için tercihler ÖSYM'nin resmi sayfasından Aralık ayında alınacak. İşte tercih tarihleri ve merak edilenler. Merkezi atama için geri sayımda sona gelindi. KPSS 1. yerleştirme işlemlerinde umduğunu bulamayan adaylar sene sonuna denk gelen 2. yerleştirme işlemlerine odaklanmıştı.

Ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyinden kamu kurum ve kuruluşlarına mülakatsız KPSS puanlarıyla memur alımı için tarihler sene başında netleşmişti. KPSS yerleştirme Takvimi DPB tarafından paylaşılmış, paylaşımda KPSS 2. yerleştirme için kamu kurum ve kuruluşlarından taleplerin 5 Ağustos ile 18 Ekim'de alınacağı, adayların memur alımı için tercihlerini ÖSYM'nin resmi sayfasından 3-12 Aralık'ta yapabileceği bildirilmişti.

Kasım ayının son haftasında KPSS tercih kılavuzunun  yayımlanması, daha sonra da 3 Aralık'ta ais.osym.gov.tr adresinden tercihlerin alınması bekleniyor.  KPSS 1. yerleştirme işlemleri için kamu kurum ve kuruluşlarından personel talepleri 11 Mart ile 24 Mayıs tarihleri arasında alınmış, adaylar KPSS 1. yerleştirme için 8-18 Temmuz tarihlerinde ÖSYM üzerinden tercihlerini yapmıştı.

Kılavuz yayımlandığı anda haberdar olmak, diğer kadın-erkek adaylarla iletişime geçerek bilgi alışverişinde bulunmak için Tıkla ve Katılma isteği gönder.