KPSS 2. Tercih Tarihi ile Alım Sayısı-Mülakatsız Memur Alımı

Kamuya KPSS tercihleri ile mülakatsız memur alımında 2. tercihler için geri sayım başladı. 17 bin 689 kamu personeli alımında tercih açıklaması, tarih ve alım detayları haberimizde. İşte son bilgiler.

KPSS 2. Tercih Tarihi ile Alım Sayısı-Mülakatsız Memur Alımı

Sağlık Bakanlığı KPSS 2. tercihlerinde 17 bin 680 personel atanacak.

Sağlık Bakanlığı , 12 bin kamu personeli ataması için geçtiğimiz haftalarda tercihleri aldı. Bayramdan önce başlayan ve 21 Ağustos 2019 tarihine kadar alınan tercihlerde yüz binlerce aday 12 bin kadro için tercihlerini verdi. 

100 binden fazla kişi KPSS tercihleri ile hastanelere atanmak için tercihlerini verdi. Tercih sürecinin tamamlanmasının ardından sonuç açıklama sürecine girildi. Tüm adaylar heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Sonuçlar hakkında bir tarih verilmedi. Ancak ÖSYM Başkanlığının önümüzdeki 7 gün içinde sonuçları açıklaması bekleniyor. 

Tercih yapan ve yeni alımı bekleyen kadın-erkek sağlıkçılar bu sayfada >> TIKLA KATIL

SONUÇLAR AÇIKLANDIKTAN SONRA NE OLACAK?

KPSS tercih sonuçları açıklandıktan sonra ataması yapılan 12 bin sağlıkçı için zimmet süreci başlayacak. İçişleri Bakanlığı adayların güvenlik soruşturmalarını yapacak ve soruşturması olumlu çıkanlar zimmete düşecek. Zimmete düşen adaylar ise , duyuru geldikten sonra göreve başlayacak. 

YENİ TERCİH TARİHİ AÇIKLANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı bünyesine personel alımı için 2. KPSS tercihlerinin Ekim ayında yapılacağını söyledi. Sağlık Profesyonelleri Platformu 'ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada da Ekim ayı içinde alımın yapılacağı , 17 bin 689 personel alımının 2020 yılına kalmadığı bildirildi. 

Sağlık Bakanlığı 2. tercihler için Ekim ayında ilana çıkacağını duyurdu. KPSS tercihleri ile yapılacak atamada kadro dağılımı ile ilgili herhangi bir bilgi verilmedi.

İlk tercihlerde kadro dağılımı şu şekildeydi:

İkinci tercihlerde de kadro dağılımında yüzdelik dağılımların bu şekilde olması bekleniyor.

KPSS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA VE YENİ DUYURU GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN