KPSS 1. Yerleştirme Tercihleri Başlıyor! Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans ile Memur Alımı Tarihleri

Kamu kurum ve kuruluşlarına KPSS puanlarıyla mülakat şartı olmaksızın memur alımı için süreç başlıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, KPSS tercih tarihlerini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.

KPSS 1. Yerleştirme Tercihleri Başlıyor! Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans ile Memur Alımı Tarihleri

Buna göre KPSS 1. yerleştirme işlemleri için geri sayım sona eriyor. Bakanlık tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, KPSS 1. yerleştirme ile memur alımı için tercih işlemleri 23 Temmuz'da ÖSYM üzerinden başlayacak, 4 Ağustos'a kadar devam edecek. Adayların KPSS tercih işlemlerinde haklarını kullanabilmeleri için, kısa süre sonra yayınlanması beklenen tercih kılavuzundaki şartları yerine getirmesi gerekiyor. Tercih kılavuzu ÖSYM'nin resmi sayfasından tercih işlemlerinin başlamasına kısa süre kala yayımlanıyor.

Adaylar ilgili kılavuzda açılan kontenjanlar, tercih için gerekli nitelikler ve tercih genel şartlarını inceleyerek, ais.osym.gov.tr adresinden işlemlerini kolaylıkla yapabiliyorlar. KPSS 1. yerleştirme işlemleri başladığı anda haberdar olmak için Kamu bülteni mobil uygulamasını indirebilir ya da sadece iş haberlerini takip etmek için Türkiye'nin en büyük kamu haber sitelerinden kamu bültenini takip edebilirsin. Kamu Bülteni iş sayfasını takip etmek için TIKLA