Kağıt Toplayıcısı Hakan Efe, KPSS'de 96 Aldı: KPSS'ye Nasıl Hazırlandığını Anlattı

Antalya'da kağıt toplayıcısı olarak çalışan Hakan Efe, geçtiğimiz ay girdiği KPSS 'de 96 puan alarak Türkiye'de 25'inci oldu.

Kağıt Toplayıcısı Hakan Efe, KPSS'de 96 Aldı: KPSS'ye Nasıl Hazırlandığını Anlattı

Kağıt toplayıcısı Efe , KPSS 'de Türkiye 25'incisi oldu.

Antalya Muratpaşa'dan gelen haberde , burada kağıt toplayarak geçimini sağlamakta olan Hakan Efe, geçtiğimiz Kasım ayında yapılan ve 24 Aralık gün üsonucu açıklanan KPSS 'de Türkiye 'de 25'inci oldu. 1 milyona yakın kişinin girdiği sınavda büyük başarı gösteren Efe'nin bu durumu sosyal medyada kısa sürede yayıldı.

ECZACILIĞI BIRAKMAK ZORUNDA KALDI

Edinilen bilgilere göre Hakan Efe'nin maddi zorluklar nedeniyle daha önce kazandığı ve okumaya başladığı Eczacılık Fakültesi'ni  yarıda bırakmak zorunda kaldığı öğrenildi. 

Independent Türkçe'ye konuşan Efe, başından geçenlerle ilgili açıklamasında,  "Marmara Üniversitesi'nde maddi imkansızlıklar içinde 1,5 yıl kadar okudum. Okulu bitirmeye çalışırken annemin kanser olduğunu öğrendim. Ülkedeki bazı sorunları da kafama takıyordum. Okuldan ayrıldım ve Antalya'ya döndüm. En azından son günlerinde annemin yanında olmak istiyordum" ifadelerini kullandı.

2018 KPSS 'DE TÜRKİYE 13'ÜNCÜSÜ OLDU

Hakan Efe, 2018 yılındaki katıldığı KAmu Persoıneli Seçme Sınavı'nda ise Türkiye 13'ncüsü olduğunu söyledi.

MEMUR OLARAK ATANDI AMA

Çalışmayan amirlerini şikayet edince sürüldü, ''memuriyetiniz sizin olsun'' diyerek istifa etti Yarım bırakmak zorunda kaldığı Marmara Üniversitesi'ne memur olarak atanan Efe, burada amirleriyle sorun yaşamaya başladığını söyledi:

"İşlerini yapmıyorlardı. Aslında memuriyetten başka her şeyi yapıyorlardı. Amirler çalışmayınca iş yükü daha alttakilerin sırtına biniyordu. Ben de bu durumu Genel Sekretere şikayet ettim. İşini yapmayan onlardı ama sürülen ben oldum. Görev yerimi değiştirdiler. Bu benim çok ağrıma gitti ve 'Memuriyetiniz sizin olsun' diyerek istifa ettim. Benim asıl sorunum bu ülkede teori ile pratiğin birbiriyle örtüşmemesi. Teoride mükemmel bir devletimiz var ama pratikte kesinlikle öyle değil." 

KPSS 'ye çalışma sürecini de anlatan Efe, ''Bir konu anlatımı bir de soru bankası kitabı bitirdim. Sınava toplamda 1,5 ay kadar çalıştım'' diyen Efe, başarısının arkasında ''temelinin sağlam olmasının yattığını'' söyledi.

YANLIŞ ŞEYLERİ DÜZELTMEK İÇİN ENERJİ HARCAMAYACAĞIM

Sınavdan derece yapan Efe şimdi tercihlerinden birine atanacak. 2 yıl önce istifa ettiği memuriyete geri dönecek.. Ancak Hakan Efe, "Artık hiçbir şeye kafayı takmadan, etliye-sütlüye karışmadan işime bakacağım. Yanlış şeyleri düzeltmek için enerji harcamayacağım." dedi.