İşte KPSS Lise, Ön Lisans ve Lisans Tarihleri (Vaka Artışı Sonrası KPSS Ertelenecek mi? Ertelendi mi?)

2020 KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans sınavları için geri sayım devam ediyor. Pandemi nedeniyle ertelenen sınavlar için geri sayım sürerken adaylar, vaka sayısının yeniden artması, Avrupa'da ikinci dalganın başlaması sonrası sınavların yeniden ertelenip ertelenmeyeceğini araştırmaya başladı. İşte detaylar.

İşte KPSS Lise, Ön Lisans ve Lisans Tarihleri (Vaka Artışı Sonrası KPSS Ertelenecek mi? Ertelendi mi?)

KPSS ertelenecek mi?

Son günlerde corona vaka sayısının yeniden artışa geçmesi sonrası akıllara sınavların yeniden ertelenip ertelenmeyeceği sorusu geldi. KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim sınavlarına hazırlanan adaylar, sınavlar için geri sayım devam ederken vaka sayısının artması nedeniyle bir erteleme kararı alınıp alınmayacağını araştırıyor. 

Kamu ilanlarını takip için TIKLAYIN

VAKA SAYISI SON 45 GÜNÜN EN YÜKSEĞİ GELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, az önce bir açıklama yaptı ve coronavirüs tablosunu yayımladı. Yayımlanan tabloyu Bakan Koca, "SON 45 GÜNÜN en yüksek pozitif tanı -yeni hasta- sayısına ulaştık. Kritik göstergemiz olan Ağır Hasta sayısı, genellikle risk grubunda olup hastalığa yakalananlar ile artıyor. Yeni hasta sayısını, ağır hasta sayısını, can kayıplarını birlikte azaltalım." ifadeleri ile şu şekilde açıkladı:

KPSS NE ZAMAN?

2020 yılı KPSS sınav tarihleri şu şekilde:

Genel Yetenek-Genel Kültür : 6 Eylül 2020, Saat: 10.15, 130 dakika
Eğitim Bilimleri : 6 Eylül 2020, Saat: 14.45, 100 dakika
KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturum Cumartesi Sabah (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) : 12 Eylül 2020, Saat: 10.15
KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturum Cumartesi Öğleden Sonra (Hukuk, İktisat, Maliye) : 12 Eylül 2020, Saat: 14.45
KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturum Pazar Sabah (İşletme, Muhasebe, İstatistik) : 13 Eylül 2020, Saat: 10.15
ÖABT TARİHİ, SINAV SAATİ : 20 Eylül 2020, Saat: 10.15 / ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği Alanı Sınav Saati : 14.45

Ön lisans KPSS başvuruları 21 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında. Sınav 25 Ekim 2020'de.

Lise/Ortaöğretim KPSS başvuruları 15-30 Eylül tarihleri arasında. Sınav 22 Kasım 2020'de.

İKİNCİ DALGA TEHLİKESİ

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Ankara Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı Doç. Dr. Sema  Turan ikinci dalga ile ilgili yaptığı açıklamada, "COVID-19 pandemisinde de ikinci dalganın geleceğini bilim insanları olarak ön görüyoruz, olabileceğini de düşünüyoruz. Onun için de gerekli önlemleri almamız gerektiğini biliyoruz. Aslında yaz aylarında kişilerin dirençlerinin biraz daha iyi olması, vaka sayılarının bir miktar azalması gözümüzü boyamasın. Özellikle vücut direncimizdeki değişiklikler, kalabalıkların artması, kapalı mekanlarda daha çok vakit geçirmeler nedeniyle ikinci dalga için eylül-ekim ayları beklediğimiz aylar. Çünkü vakalar henüz bitmiş değil. Rehavete kesinlikle kapılmamak lazım. Bununla ilgili yaptığımız uyarılar bazen halkımızda ‘Ne kadar çok uyarı yapıldı’ diye bir düşünceye sebep olabilir. Ama bu çok önemli ve önemli olduğunu gördüğümüz için vurgulamaya devam ediyoruz" dedi.

KPSS ERTELENECEK Mİ?

Vaka artışı devam etmesi durumunda yeni kararlar alınabilir. Ancak KPSS'nin ertelenip ertelenmeyeceği konusunda bir resmi açıklama yok. ÖSYM önümüzdeki günlerde KPSS sınav giriş yerlerini açıklayacak.

Buna göre bakılacak olursa KPSS 'nin ertelenmesinin söz konusu olmadığı görülüyor. KPSS tarihleri konusunda ÖSYM 'nin açıklamasına itibar edilmeli, sosyal medya üzerinde dolaşan iddialara itibar edilmemelidir. 

KPSS İLANLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN