Erdoğan'dan KPSS ve Devlette İş Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , yaptığı son dakika açıklamasında devlette iş imkanlarına ve KPSS 'ye değindi.

Erdoğan'dan KPSS ve Devlette İş Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan' dan KPSS açıklaması. 

Katıldığı bir programda konuşan ve merak edilen soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan; bir öğrencinin "İşsizlik her ülkede sorun. Devlet kurumlarına girme konusunda ne diyeceksiniz bizlere?" sorusunu yanıtladı.

Bu soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet kurumlarına girme noktasında yol tek: KPSS Kamu Personel Seçme Sınavı'na gireceksin, bütün maharetini orada ortaya koyacaksın. Kazandığın takdirde zaten devlete girersin." şeklinde cevap verdi.

İŞ DENİLİNCE YALNIZ DEVLET KAPISI ALGILANMAMALI

"Devlet kendine güvenmeyenlerin gittiği bir kapı olmamalı" İş denilince yalnızca devlet kapısının algılanmaması gerektiğini belirten Erdoğan, kendisinin de yıllarca özel sektörde çalıştığını hatırlattı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu ile ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Devlette çalışırken çok cüzi bir para alıyordum ama özel sektöre geçtim, 4 katını aldım. Bu noktada bizim toplumumuzda şöyle bir sıkıntı var, 'Devlete girersem, kimse beni atamaz.' havası var. 'Devlete kapağı atma.' diye bir laf var ya, bunun olmaması lazım. Ben kendime güveniyor muyum? Güveniyorum. Niye ben özel sektöre gitmeyeyim? 12 bin 500 lira alıyordum, 50 bin lira maaşla başladım. Kendini ispat. Bunu yapacaksın. Bunu yaptığın zaman kazancının da bir zevki olur.Kendini özel sektörde de ispat et. Dolayısıyla devlet kendine inanmayanların, güvenmeyenlerin gittiği bir kapı olmamalı. Niye ben özel sektöre gitmeyeyim? Eğer hakikaten başarılıysan özel sektörde bugün çok daha iyi paraları veren yerler var, oralara gitmek lazım. Çekinmemek lazım. Devlette de zaten KPSS ile tutturdun mu puanı...Devlet zaten sizden daha iyisini bulacak değil ya, puanı tutturanı devlet rahatlıkla alıyor ve alır. Ben Bay Kemal gibi konuşmam ama açık konuşurum, açık sözlüyüm. Devlet her üniversiteyi bitireni bir işe yerleştirmez. Bu Amerika'sında da böyledir, Batı'sında da böyledir.Onlarda da girersiniz imtihanı kazanabilirseniz sizi yerleştirir. Kazanamıyorsanız o zaman siz kendinize alternatifler meydana getirmeye çalışacaksınız. Bu iş böyledir. Kaliteli olanı da bulduğu zaman özel sektör de devlet de onları peşinden kovalar."

Kamubulteni.com  | Ankara