Doğunun Batının Sultanı Kimdir? KPSS Ön Lisans Sorusu

2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı ön lisans oturumu sona erdi. Sınavın bitmesinin ardından adaylar, KPSS 'deki Doğunun Batının sultanı kimdir? sorusunun cevabını araştırmaya başladı.

Doğunun Batının Sultanı Kimdir? KPSS Ön Lisans Sorusu

KPSS'de Doğunun batının sultanı kimdir? Sorusu soruldu.

2020 yılı ön lisans KPSS oturumu sona erdi. Sınavın sona ermesinin ardından adaylar, sınavda sorulan soruları ve cevaplarını araştırıyor. Sınavda sorulan sorulardan biri ise Doğunun Batının Sultanı kimdir? sorusu oldu. Sınavdan çıkan adaylar, bu sorunun cevabını araştırıyor. Biz de Kamubulteni olarak bu yazımızda sorunun cevabına yer verdik.

Abbasi Devleti ikinci devrinde zayıflamış, toprak kaybetmiş ve hilâfet toprakları üzerinde birçok devletler kurulmuştur. Bu devletlerin en büyüğü Büyük Selçuklu Devleti’dir.Abbasi halifesi Kaim Biemrillah, Büveyhî sultanının elinde bir kukla haline gelmişti. Hiçbiryetkisi yoktu. Doğuda güçlenerek egemen bir güç haline gelen Tuğrul Bey’i Bağdat’a davetetti. Bu davet üzerine 447/1055 yılında Bağdat’a giren Sultan Tuğrul, halife tarafından büyükbir coşkuyla karşılandı. Halife ona “Doğunun ve batının hükümdarı” ünvanını verdi. 

Yani buna göre bakacak olursak KPSS 'de sorulan soruki doğunun ve batının sultanı Tuğrul Bey.

Diğer sorular için TIKLAYIN