Beklenen Gün Geldi: KPSS Sonuçları Bugün Sonu.osym'den Açıklanıyor (Sonuçlar Açıklandı mı?)

2020 KPSS lisans sınav sonuçları için beklenen gün geldi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı bugün sınav sonuçlarını açıklayacak. Peki sonuçlar hangi gün açıklanacak? İşte son bilgiler.

Beklenen Gün Geldi: KPSS Sonuçları Bugün Sonu.osym'den Açıklanıyor (Sonuçlar Açıklandı mı?)

KPSS sonuçları için beklenen gün geldi.

2020 KPSS lisans sınavı sonuçları için beklenen gün geldi. Gözler ÖSYM 'nin Sonuç Açıklama Sistemi 'ne çevrildi. 22 Ekim 2020 gününün gelmesi ile birlikte KPSS lisansa giren adaylar internet üzerinde sonuçları araştırmaya başladı. 

KPSS LİSANS SONUÇLARI AÇIKLANIYOR

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından açıklanan sınav takviminde KPSS lisans oturumu sonuçlarının 22 Ekim 2020 Perşembe günü açıklanacağına yer verildi. Sınav sonuçlarının açıklanacağı gün geldi. Sonuçlar, ÖSYM 'nin sonuç açıklama sisteminden bugün duyurulacak. 

ÖSYM 'den sonuçların açıklanması ile ilgili yayımlanan duyuru şu şekilde:

"Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır."

ÖSYM tarafından Temmuz ayında yapılması planlanan sınavlar, pandemi nedeniyle Eylül ayına ertelenmişti. Sınavlar Eylül ayuında, aşağıdaki tarihlerde yapılmıştı.

  • Genel Yetenek-Genel Kültür : 6 Eylül 2020, Saat: 10.15, 130 dakika
  • Eğitim Bilimleri : 6 Eylül 2020, Saat: 14.45, 100 dakika
  • KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturum Cumartesi Sabah (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) : 12 Eylül 2020, Saat: 10.15
  • KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturum Cumartesi Öğleden Sonra (Hukuk, İktisat, Maliye) : 12 Eylül 2020, Saat: 14.45
  • KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturum Pazar Sabah (İşletme, Muhasebe, İstatistik) : 13 Eylül 2020, Saat: 10.15
  • ÖABT TARİHİ, SINAV SAATİ : 20 Eylül 2020, Saat: 10.15 / ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği Alanı Sınav Saati : 14.45.

SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

2016 sonuçları saat 16.20 'de, 2018 yılı duyurusuna baktığımızda sonuçların 17,00 'da açıklandığı görülüyor. 2019 sonuçları ise saat 12,30 'da açıklandı. 

Buna göre bakacak olursak 2020 KPSS lisans sonuçlarının da 12'den sonra saat 17.00 'a kadar açıklanması bekleniyor.

SONUÇ SAYFASI

Sonuçlar sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden duyurulacak.

SONUÇLAR GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN