2020'de Bekçi Alımı İçin Açıklama: İşte Tarih

KPSS tercihleri ile kamu kurumları bünyesine az sayıda bekçi alımı yapılacağı bildirildi. Peki KPSS tercihleri ne zaman? KPSS tercihleri ile yapılacak bekçi alımında başvuru şartları ne olacak? İşte detaylar.

2020'de Bekçi Alımı İçin Açıklama: İşte Tarih

2020 'nin kalan aylarında bekçi alımı için kritik detay.

Yüz binlerce genç, Polis Akademisi Başkanlığı 'nın yeni dönem bekçi alımını bekliyor. Ancak geçtiğimiz gün konu ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada, 2020 yılının kalan aylarında EGM 'ye bekçi alımı yapılmasının plan dahilinda olmadığına yer verildi.

EGM 'ye bekçi alımının bu yıl yapılmayacak olması sonrası adaylar, bekçi alımnın en erken ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak bekçi alımları konusunda takipçilerimizi bilgilendiriyoruz.

KPSS TERCİHLERİ İLE BEKÇİ ALINACAK

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bu yıl 2 merkezi yerleştirme yapılacak. KPSS 2020/1 ve 2020/2 tercihleri kapsamında yapılacak kamu personeli alımında bekçi kadrosuna da yer verilmesi bekleniyor. 

KPSS tercihleri kapsamında yapılacak bekçi alımında adaylar EGM bünyesinde değil, bekçi alacak kamu kurumu bünyesinde istihdam edilecek.

Bekçiler, bekçi adayları ile bilgi alış verişi için  TIKLAYIN

KPSS TERCİHLERİ İLE BEKÇİ ALIMI NASIL OLACAK?

KPSS 2020/1 ve 2020/2 tercihleri kapsamında kadın ve erkek adaylar arasından bekçi alımı yapılması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl KPSS tercihleri ile İl Özel İdaresi bünyesine bekçi alımı yapılmıştı. 

KPSS tercihleri ile yapılacak bekçi alımında başvuru genel şartları şu şekilde olacak:

- Türk vatandaşı olmak

- 18 yaşını tamamlamış olmak.

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

- Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak.

- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

- KPSS'den geçerli puan almış olmak.

KPSS tercihleri ile yapılacak bekçi alımı için sayı açıklanmazken, kontenjanın az olacağı bildirildi. 

KPSS TERCİH TARİHİ

2020 yılında KPSS tercihlerinin alınacağı tarihler açıklandı. 

KPSS-2020/1 tercihleri 14-21 Temmuz tarihleri arasında alınacak.

KPSS-2020/2 için tercihler 17-24 Aralık tarihleri arasında alınacak.

BAŞVURU BAŞLADIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN