2020 KPSS Lise-Ön Lisans-Lisans Başvuru ve Sınav Tarihi

Lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar 2020 yılında merkezi sınava girecek. İşte 2020 yılında yapılması planlanan KPSS sınavlarının beklenen başvuru ve sınav tarihleri.

2020 KPSS Lise-Ön Lisans-Lisans Başvuru ve Sınav Tarihi

2020 Ortaöğretim-Ön Lisans ve Lisans KPSS tarihi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı , lise ve ön lisans mezunları için her 2 yılda bir, lisans mezunları için ise her yıl Kamu Personeli Seçme Sınavı yapmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan memur, personel ve polis alımlarında istenen KPSS puanını almak için adaylar sınavlara girecek.

Kamubulteni.com 'a mesaj atan adaylar , 2020 yılında KPSS 'nin ne zaman yapılacağını , başvuruların ne zaman alınacağını sordu. Biz de adayları bilgilendirme adına bu haberimizi kaleme aldık.

TARİHLER KESİN DEĞİL

ÖSYM Başkanlığı , her yılın sonuna doğru diğer yılın sınav , başvuru ve sonuç açıklama takvimini yayımlıyor. 2019 yılı sonuna doğru yayımlanacak sınav takviminde 2020 KPSS sınav tarihlerine yer verilecek. 

İşte 2020 KPSS oturumlarının yapılması beklenen tarihler.

2020 LİSANS KPSS

Milyonlarca lisans mezunu aday , 2020 yılında KPSS 'ye girecek. Lisans KPSS için başvurular her yıl Mayıs ayında başlıyor. Mayıs alında alınan başvuru sonrası lisans KPSS Temmuz ayında yapılacak.

2020 ÖN LİSANS KPSS

2020 yılında yapılacak ve ön lisans mezunu adayların gireceği Kamu Personeli Seçme Sınavı 'nın ise yılın sonuna doğru yapılması bekleniyor. Başvuruların Ağustos 2020 sonunda başlaması ve sınavın Kasım ayında yapılması bekleniyor.

2020 LİSE/ORTAÖĞRETİM KPSS

2020 yılında yapılacak lise KPSS 'ye 1 milyondan fazla kişinin girmesi bekleniyor. Temmuz 2020 'de başvuruların alınması sonrası sınavın Ekim ayında yapılması bekleniyor. 

Polis, PÖH, memur, personel ve işçi alımlarına başvuru sırasında kullanacağını KPSS puanı için şimdiden çalışmalara başlamanız gerekmektedir. 

KPSS 'YE GİRECEK KADIN-ERKEK ADAYLAR BU SAYFADA

KPSS 'ye hazırlanan diğer adaylar bu sayfada >>>  TIKLA KATIL

KPSS İLE MEMUR ALIMLARINDAN- KPSS'SİZ İLANLARDAN, POLİS ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN