2017 Kamu Personeli Seçme Sınavı Başvuru Kılavuzu Yayınlandı!

2017 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı Başvuru Kılavuzu yayınlandı ve sınav başvuru ücretleri belli oldu.Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinden yapılan duyuruya göre 2017 Kamu Personeli Seçme Sınavına başvuru yapacak olan adaylar girecekleri oturum başına 60 TL sınav ücreti ödeyecek.Diğer detayları haberimizde bulabilirsiniz.

2017 Kamu Personeli Seçme Sınavı Başvuru Kılavuzu Yayınlandı!

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin açıkladığı 2017 yılı sınav takviminde 2017 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvurularının 14 Mart 2017 Salı günü başlayacağı duyurulmuştu. Sınava başvuru yapmak için ödenecek ücretler belli oldu ve sınav başvuru kılavuzu Ölçme Seçme ve Yerleştirme merkezinin internet sitesinden yayınlandı. Geçtiğimiz yıl oturum başı 55 TL olarak belirlenen sınav başvuru ücreti bu yıl oturum başına 60 TL oldu.

21 Mayıs Pazar günü yapılacak Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumuna başvurular 14-23 Mart tarihlerinde olacak. Adaylar başvuru ücretlerini 24 Mart Cumartesi gününe kadar ödeyebilecekler.

16 Temmuz 2017 Pazar günü yapılacak olan Öğretmenlik Alan Bilgisi testine katılacak adaylar da başvurularını Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavları gibi 14-23 Mart tarihleri arasında yapacaklar. Bu oturuma katılacak olan adaylarda başvuru ücretlerini 24 Mart Cumartesi gününe kadar ödeyebilecekler.

  1. Mayıs 2017 günü gerçekleştirilecek KPSS-A grubu sınavlarına( Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Matrixbet İşletme, Muhasebe, Hukuk, İktisat, İstatistik, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) başvurular ise 27-31 Mart tarihleri arasında yapılacak. Adaylar başvuru ücretlerini ise 3 Nisan Pazartesi gününe kadar ödeyebilecekler.

Geçtiğimiz aylarda Kamu Personeli Seçme Sınavında yapılan bazı değişiklikler 2017 KPSS de ilk kez uygulanacak. Bu değişikliklere göre 120 dakika olan KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek Testinin süresi 130 dakikaya çıkarıldı. Daha önceden 16 branşın öğretmen adayları öğretmenlik alan bilgisi testine girerken son yapılan değişikliklerle Okul Öncesi Öğretmenliği adaylarına da alan sınavı getirildi.

ÖABT sınavı yapılmayan Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça gibi branşlarda ilgili yılın bahar döneminde yapılan YDS sonucundan oluşan P120 puan türünün kullanılmaya başlanmasına karar verildi.

Son yapılan değişiklikle KPSS A Grubu (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Muhasebe, Hukuk, İktisat, İstatistik, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) sınavları Cumartesi ve Pazar günleri sabah ve öğleden sonra yapılmasına karar verildi. Adaylara her bir alan testi için ayrı ayrı kitapçık verilmesi kararlaştırıldı. İstatistik testinin süresi 60 dakika diğer testlerin süresi 50 dakika olarak belirlendi.

Yapılan son değişiklikler itibarı ile Genel Yetenek ve Genel Kültür testinde ve ilgili alan testinde en az bir ham puanı bulunmayan adayların girdiği alan testinin puanının hesaplanmaması kararlaştırıldı.

Kamubulteni.com KONYA