TSK'ya Geçebilecekler: 8 Bin TL Maaşla Personel Alımı-10 Bin TL İkramiye

Son dakika haberi: THY tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve pilot alımında adayların TSK 'ya geçebileceği ve bir maaş ikramiye verileceğini söyledi.

TSK'ya Geçebilecekler: 8 Bin TL Maaşla Personel Alımı-10 Bin TL İkramiye

THY 'den pilot alımına başvuru yapacaklara iyi haber.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, bir son dakika açıklaması yaptı ve pilotlukta zorunlu hizmet nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine katılacak her pilota her yıl bir maaş ikramiye verileceğini söyledi. 

THY Basın Müşavirliği tarafından konu ile ilgili bir yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, Türkiye Havayolu Pilotları Derneği tarafından İstanbul'da düzenlenen "Pilotlukta Zorunlu Hizmet Çalıştayı", THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aycı'nın katılımıyla yapıldığüğına yer verildi.

Söz konusu Çalıştayda, sivil havacılıkta görev yapmakta olan asker kökenli pilotların TSK 'ya dönmesini sağlamaya yönelik yeni uygulamalar üzerinde duruldu.

Çalıştayda bir açıklama yapan Aycı, orduda görevlerine dönecek pilotların  kayıplarını en aza indirmek için önemli desteklerde bulunacaklarını ve bu destekler için çalışmaların yapıldığını belirtti.

Aycı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ün "İstikbal Göklerdedir" sözünün takipçisi olarak istikbali her zaman göklerde arayacaklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Vatan savunması için ne gerekiyorsa eksiksiz yapmak bizim için şereftir. Hiç tereddüt etmeyin, hiç çekinmeyin; biz bayrak taşıyıcı olarak Peygamber ocağına geri dönen her pilotumuzun destekçisi olmaya devam edeceğiz."

TSK'ye dönüşü sonrası bazı imkanlarda kayıp yaşayacak pilotların endişesini dile getiren Aycı, bu kaybı önlemek için önemli desteklerde bulunacaklarını kaydetti.

İlker Aycı, "Türk askerini Bosna'dan Somali'ye, Afganistan'dan Çanakkale'ye nerede gördüysek gururlanarak heyecanlandık. Sizler de bizim gurur kaynağımızsınız. TSK'ya dönecek olan THY pilot ve ailelerinin yatarak tedavi masraflarının şirketimiz tarafından karşılanması talimatını verdim. Bu süreçte yeni evine taşınmak için masrafta bulunacak pilotlarımıza 10 bin lira taşınma desteği ödemesi yapacağız ve çalışan eşinizin iş durumu etkilenirse ortaklığımız bünyesinde veya iş birliği yaptığımız diğer şirketlerde istihdam sağlamak için elimizden gelen her şeyi yaparız. Maddi olarak da destekçiniziz. TSK bünyesine katılacak her pilotumuza her yıl bir maaş ikramiye vereceğiz." ifadelerini kullandı.

PİLOT ALIMI YAPILIYOR

THY, tecrübesiz ikinci pilot alımı yapıyor. Yüksek maaşla çalıştırmak üzere yapılan pilot alımında başvuru detayları ve başvuru linki için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA