Ticaret Bakanlığı 174 Büro Memuru Alımı Yapacak

Ticaret Bakanlığı memur alımı devam ediyor. 22 Farklı şehirde 174 Büro Personeli Alımı yapılacak. Mülakatsız sözleşmeli personel alımı şartları ve şehir listesi detayları haberimizde.

Ticaret Bakanlığı 174 Büro Memuru Alımı Yapacak

Ticaret Bakanlığı Memur Alımı yapıyor. 657 Sayılı Devlet Memurları kanununa tabi olarak 4/ B Sözleşmeli personel alımı için adaylardan bazı nitelikler aranacak. Ayrıca en önemli noktalardan biriside atamalar KPSS Puanı sırasına göre Mülakat Yapılmaksızın gerçekleştirilecek. Peki Büro personeli alımına ilişkin kontenjan detayları nelerdir? Kimler Başvuru yapabilir?

174 Büro Personeli Alımı Şehir ve Kontenjan Dağılımı Nedir?

Ticaret Bakanlığına memur alımları 22 farklı şehirde gerçekleştirilecek. Buna göre Alım yapılacak şehirler, Ankara, Ağrı, Antalya, Ardahan, Artvin, Bursa, Edirne, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Mardin, Mersin, Samsun, Şanlıurfa, Şırnak, Trabzon, Yozgat, Van illerinde büro memuru alımı yapılacak.

Ayrıca Bu şehirlerde alımlar,

  • Gümrük Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü,
  • Ticaret İl Müdürlüğü,
  • Merkez birimlerinde alım yapılacak.

İşte Detaylı Kontenjan dağılımına ilişkin detaylar;

Genel, Eğitim, KPSS Şartları Nelerdir?

Bakanlığın büro personeli alımına başvuru için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda adaylardan " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar içn askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi şartlar" aranacak.

Eğitim Şartı Nedir?

En az dört yıllık eğitim veren fakülte ve yüksekokulların hukuk, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, iktisat, ekonomi, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, işletme, maliye, ekonometri, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, istatistik, uluslararası ticaret ve lojistik, uluslararası ticaret ve işletmecilik, uluslararası ticaret ve finans, finans ve bankacılık, gümrük işletme, muhasebe ve finans yönetimi bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının yukarıda belirtilen bölümlerinden mezun olmak,

KPSS Taban Puan Şartı Kaç?

Ticaret Bakanlığı büro personeli alımı için adaylardan 2020 yılı KPSS Puanı şartı aranacak. Bu yönde alımlar Lisans seviyesinde yapılan KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gerekmektedir.

Mülakat Yapılmayacak!

Bakanlık 657 Sayılı Devlet memurları kanunu kapsamında 4/B sözleşmeli personel alımı yapacağından Herhangi bir Mülakat yapılmaksızın KPSS Puanı sıralaması esas alınarak başvuru alınacak. Bu yönde şehre göre yapılan başvurularda en yüksek puana sahip olan adayların ataması kolaylaşacaktır.

Başvurular Devam Ediyor

Başvurular 15 - 22 Mart 2022 tarihleri arasında yapılacak. Bu yönde başvurular hala devam ediyor olup başvuruda bulunacaklar Kariyer adresi üzerinden başvuru yapacaklar. Aşağıdaki bağlantıyı başvuru için kullanabilirsiniz.

Başvuru Ekranıhttps://www.turkiye.gov.tr/ticaret-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim