Tecrübe-KPSS Şartı Yok: THY En Az 8 Bin TL Maaşla Personel Alımı İlan Tarihi Açıklandı-İşte Şartlar

Türk Hava Yolları tarafından bir açıklama yapıldı ve tecrübe şartı olmadan 8 bin TL maaşla ikinci pilot alımının bu ay yapılacağına yer verildi. Başvuru şartları ve diğer detaylar haberimizde. İşte THY personel alımı detayları.

Tecrübe-KPSS Şartı Yok: THY En Az 8 Bin TL Maaşla Personel Alımı İlan Tarihi Açıklandı-İşte Şartlar

THY personel alımı bu ay yapılacak.

Havayolu taşımacılık sektörünün lider kuruluşu olan Türk Hava Yolları, sene başından bu yana 2 bin 78 ’i Kabin memuru ve Pilot olmak üzere toplamda 2 bin 473 personelin eitimini tamamladı ve bu personeller işbaşı yaptı. Yeni havalimanının açılması ile birlikte pilot ihtiyacı daha da artan Türk Hava Yolları , bu ay yeni ilana çıkacak. 

Lisans ve ön lisans mezunu adaylar arasından ikinci pilot alımı yapacak türk Hava Yolları , söz konusu alım için başvuru şartlarını açıkladı. 

MAAŞ

THY tarafından yayımlanacak personel alım ilanına başvuru yapan ve seçim aşamalarını başarılı şekilde geçerek ikinci pilot olmaya hak kazanan adaylar, Bilal Ekşi, ikinci pilotların maaşları ile ilgili "Gençlerimizi pilot ve uçak teknisyeni olmaya davet ediyorum. Aydın Çıldır'da pilot yetiştirme okulumuz var. Eğitim sürelerinde kendilerine asgari ücrete yakın maaş da veriyoruz. Yaklaşık 100 bin Euro civarında biz onlara bir masraf yapıyoruz. Bizde 10 yıl çalışıyorlar. Örneğin bizde yeni başlayan bir pilot arkadaşımız 12 bin lira civarında bir maaş aldığı için 4 bin lira civarında kesiyoruz. Yaklaşık eline 8 bin lira para kalıyor. Zaten maaşı hızlı şekilde artıyor. 40 bin lira'ya kadar olan pilot maaşları olabiliyor. Gençlerimizi bir an önce bu mesleği seçmelerini bekliyoruz" açıklamasında bulundu. 

BAŞVURU ŞARTLARI

İkinci pilot alımında başvuru şartları şu şekilde;

  • T.C. vatandaşı olmak veya mavi kart sahibi olmak
  • En az önlisans derecesi mezunu (örgün veya açık öğretim) olmak
  • 35 yaşını geçmemiş olmak,
  • Boy uzunluğunun 157 cm'den kısa, 195 cm'den uzun olmaması ve beden-kitle endeksine (20-30 aralığında) uygun olmak
  • Askerlik hizmetini tamamlamış veya eğitim başlangıç tarihi itibari ile en az 2 yıl tecil ettirebilmeyi taahhüt etmek
  • Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamak
  • Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak
  • Başvuru tarihi itibariyle son 2 yıl içinde aşağıda belirtilen İngilizce dil sınavlarının birinden istenen minimum puanı belgelemek,
  • TOEFL (IBT) : 60 (speaking : min.18)
  • IELTS (Akademik veya Genel) : 6 (speaking : 6)

Lisans mezunu adaylar , seçim aşamalarından sonra alınacakları yabancı dil sınavında başarılı olmaları durumunda eğitime alınacak.

İLANI BEKLEYENLER BU SAYFADA

THY personel alımını bekleyen kadın-erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

THY PERSONEL ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN