PTT Acentesine Büro Personeli Alımı Yapılıyor

PTT Otoyol Acentesine personel alımı için iki ilan yayımlanmıştı. İlanlara başvurular internet üzerinden devam ediyor. Başvuru bilgileri ve detaylar haberimizde.

PTT Acentesine Büro Personeli Alımı Yapılıyor

PTT otoyol acentesine personel alımı devam ediyor.

Bir iş ilanı sayfası üzerindne iki duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyurularda PTT Otoyol Acentesi bünyesine personel alımı yapılacağı bildirildi. Büro personeli ve büro memuru olarak çalıştırmak üzere yapılan personel alımında başvurular internet üzerinden alınıyor. 

YARI VE TAM ZAMANLI

Yayımlanan iki ilana baktığımızda adaylardan birinin part-time (yarı zamanlı= diğer adayın ise tam zamanlı olarak çalıştırılacağına yer verildi.

Part time olarak çalıştırmak üzere yapılan büro personeli alımında ilan metni şu şekilde: "PTT OTOYOL acentemizde Gişe memuru olarak part time çalışacak Personel alınacaktır. PTT de yapılan işlemler fatura ödeme, para transferi ve çoğunlukla HGS satış ve bakiye yükleme işlemleridir. Haftada 3 veya 4 gün geceleri çalışılacaktır. İş yeri Edirne Otoyol Gişelerinde olduğu için aracı olan ve Edirne’de ikamet edenler başvurabilir. Yakıt ücreti verilecektir. Prim vardır. Detaylı bilgi ve Başvuru için numarayı arayabilirsiniz."

Tam zamanlı olarak PTT Otoyol Acentesine yapılan büro memuru alımında ise ilan metni şu şekilde: "PTT Acentemizde Büro memuru olarak çalışacak personel alınacaktır. Acentemiz 24 saat açıktır. Gece vardiyası vardır. Acentemiz Edirne Gişelerdeki Karayolları Binasındadır. Ulaşım kendi aracınızla olacaktır. Yakıt ücreti verilecektir. Sadece Edirne’de ikamet edenler başvurabilir." 

BAŞVURU

İlana başvurular iş ilan sayfasından yapılıyor. Başvuru yapmak için https://isinolsun.com/is-ilanlari/?kw=ptt adresine gidin ve müracaatınızı bu sayfa üzerinden yapın.

İş ilanları art arda yayımlandı. İlanları kaçırmamak için TIKLAYIN