Cumhurbaşkanlığı'na Memur Alımı için Başvuru İşlemleri Pazartesi Günü Başlıyor

Hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, işletme ve iktisat fakültelerinden, iletişim fakültelerinden ya da Mühendislik fakültesi mezunlarına Cumhurbaşkanlığı'nda görev imkanı. T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na üniversite mezunu memur alımı için başvuru işlemleri 13 Ocak 2020 tarihi itibariyle başlayacak.

Cumhurbaşkanlığı'na Memur Alımı için Başvuru İşlemleri Pazartesi Günü Başlıyor

Cumhurbaşkanlığı'na Memur Alımı için Başvuru İşlemleri Pazartesi Günü Başlıyor

İletişim Başkanlığı'na Hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, işletme ve iktisat fakültelerinden, iletişim fakültelerinden ya da Mühendislik fakültesi mezunlarından devlet memuru alımı için başvuru süreci başlıyor. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan resmi duyuruda başvuru işlemlerinin 31 Ocak 2020 tarihine kadar sinavbasvuru.anadolu.edu.tr adresinden gerçekleştirileceği belirtilirken, başvuru yapacak adayların başvuru genel ve özel şartlarını dikkatle incelemesi gerektiği bildirildi. 

SINAV ÜCRETİ VE DİĞER DETAYLARA BAŞVURU KILAVUZUNDAN ERİŞİLECEK! ERİŞİM İÇİN TIKLA

Başvuru sürecine dair detaylı bilgilendirmenin de yer aldığı duyuruda sınav başvuru sürecine dair şu ifadeler yer aldı: 

(1) Sınav başvurusu 13 – 31 Ocak 2020 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri web sitesi (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr) üzerinden yapılacaktır.
(2) Sınav başvuru ücreti, başvuru işleminin son adımında kredi/banka kartı ile ödenecektir. Sınav başvuru ücreti 90 (doksan) TL’dir.
(3) Sınav başvuru adımlarını tamamlamayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve bu adaylar için “Sınav Giriş Belgesi” düzenlenmeyecektir. 
(4) Başvuru esnasında, son 6 (altı) ay içerisinde çekilmiş bir vesikalık fotoğrafın sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Söz konusu fotoğrafın, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde cepheden ve yüzü açık olarak çekilmiş olması gerekmektedir. Sınav günü̈ kimlik doğrulamasında önemli rol oynayacak fotoğraftaki saç, bıyık, makyaj gibi görünüm özelliklerinde bir değişiklik bulunmamalıdır. Sınav günü sınav görevlilerinin, adayın fotoğrafından kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde adayı sınava almayabileceği veya sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.
(5) Sürekli/geçici engelli veya sağlık sorunu olan adaylar, sınav başvurularını tamamladıktan sonra okuyucu/işaretleyici desteği, ayrı sınav salonu, özel araç/gereç kullanma vb. taleplerini iletmek amacıyla, Sağlık Durumu / Engel Bilgi Formunu (Ek-1) doldurup ıslak imzalı şekilde, üniversite veya devlet hastanesinden alacakları (adayın engel/sağlık durumunu, kullanması gereken özel araç/gereci vb. açıkça belirten) sağlık raporunun onaylı bir örneği ve yazacakları dilekçeleriyle birlikte sınav başvuru süresi içinde, söz konusu formun üzerinde belirtilen adrese ulaştırmalıdır. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan evrak dikkate alınmayacaktır. Söz konusu adaylar, yetkililerce yapılan değerlendirme neticesinde uygun görülen şekilde sınava alınacaklardır.
(6) Başvuru bilgilerinin doğruluğundan ve fotoğrafın uygunluğundan, başvuru onaylandıktan sonra ortaya çıkabilecek yanlışlıktan veya eksiklikten adayın sorumlu olduğu unutulmamalıdır. Aday, başvuru süresi dolduktan sonra, sınav başvuru esnasında beyan ettiği bilgilerde (yabancı dil seçimi vb.) değişiklik yapamayacaktır.