Almanya Hastanelerine 50 Bin Türk Personel Alımı Yapacak

Almanya'daki hastaneler bünyesinde istihdam etmek üzere 50 bin Türk personel alımı yapılacak. Söz konusu alım için kurs kayıtları başladı.

Almanya Hastanelerine 50 Bin Türk Personel Alımı Yapacak

Almanya 'ya 50 bin Türk personel alınacak.

Almanya Sağlık ve Sosyal Hizmet Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının arasında bir protokol imzalandı. İmzalanan protokol ile Almanya'da çalışmak üzere 50 bin Türk personel alımı yapılacağı bildirildi. Alınacak 50 bin hasta bakıcısı için Adana'nın Kozan ilçesinde kurs için kayıtlar başladı

5 BİN PERSONEL ALACAKLAR

Almanya'da çalışmak isteyen Türk vatandaşlar arasından yapılacak alım için Kozan 'da kurs düzenlenecek. Düzenlenecek bu kurs için açıklamada bulunan Kozan Sis Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürü Ruhşi Gül, şu ifadelerini kullandı:

"Okul Müdürü Ruhşi Gül, Alman Sağlık ve Sosyal Hizmet Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan bir protokol gereği yaşlı ve hasta bakım hizmetleri için Almanya'ya ülkemizden 50 bin eleman istiyorlar."

ŞARTLAR NELER?

Ruhşi Gül, açıklamasının devamında, şartlar ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"İstenilen eleman özelliği ise lise mezunu olmak, en fazla otuz altı yaşında olmak, iyi düzeyde Almanca konuşma şartı istiyorlar. Biz bugün bu programın tanıtımını yapacağız. Üç yıllık bir program önümüzdeki kasım ayı itibariyle program başlayacak. Bu süreçte öğrenciler Almanya'da staj yapacakları kurumda yatma ve yeme ihtiyacı karşılanacağı gibi aylık 800 ile 950 Euro arasında ücret alacaklar.

Üç yıl sonrasında ise stajı tamamlamış olup hasta bakıcı olarak Almanya'da kalabilecekler. Alman vatandaşlığı veya yerleşim hakkını elde edecekler. Daha sonraki süreçte ise istemeleri halinde iki yıllık bir uzman eğitimine başvurarak maaşlarını 2600 Euro üzerine çıkarabilecekler"

İŞ GARANTİLİ KURS VERİLECEK

Bu projenin Kozan'daki gençlere bir iş imkanı olacağını söyleyen Gül açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

"Zaten kursta iş garantili. Mutlaka bu kursa katıldıklarında bir meslek elde edecekler. Bununla alakalı olarak Kozan Sis Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'ne isteyenler başvurabilir. Bu ayın sonunda dil kursları başlayacak" 

YENİ İLANLAR YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara

Kamubulteni.com  |  Adana