15-20 Bin TL Maaşla Almanya'ya 10 Bin Vasıflı-Vasıfsız İşçi Alımı (OBM Türkiye 2018 Form)

Almanya'da çalıştırmak üzere vasıflı ve vasıfsız adaylar arasından 10 bin personel alımı yapılacak. En az 2500 Euro maaşla çalıştırmak üzere yapılacak personel alımında başvurular Aralık ayı sonuna kadar devam edecek. Peki başvuru nasıl yapılacak? Başvuru şartları nelerdir? Başvuru formu ne zaman açılacak? Detaylar haberimizde.

15-20 Bin TL Maaşla Almanya'ya 10 Bin Vasıflı-Vasıfsız İşçi Alımı (OBM Türkiye 2018 Form)

Almanya 'ya vasıflı vasıfsız 10 bin işçi alınacak.

OBM Türkiye tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada vasıflı vasıfsız adaylar arasından 10 bin yeni işçi alımı yapılacağı bildirildi. OBM İnsan Kaynakları Şirketi Osman Taş, ilk etapta 5-10 bin işçi alımı yapılacağını söyledi. 

"Başvurularımız başladı." diyen Osman Taş, bu konuda ilk bilgilerin konsolosluğa verdiklerini, bilgilerin verilmesinin ardından sürecin başladığını söyledi. Taş açıklamasını şu şekilde sürdürdü: 

"İlk bilgileri de konsolosluğa verdik zaten, oradan gelecek cevapları bekliyoruz. İnşallah süreç hızlı olur. 2019'da ilk olarak 5 ila 10 bin arası işçi götürmeyi hedefliyoruz. Aslında daha yüksek hedefliyoruz. Ama başvuruların çok yoğun olacağını ve konsolosluktaki işlerin uzayacağını düşünüyorum. O yüzden de sayı 10 bin civarında olacağını düşünüyorum. Başvuru yapacak işçiler, kesinlikle kimseye bir komisyon parası ödemesin. Biz bu insanları kendi bünyemize alacağımız için bir kuruş para talep etmiyoruz. O yüzden kimseye para kaptırmasınlar. Bizim en büyük sorunumuz bu bir anlamda."

15 BİN TL MAAŞ

Alınacak adaylara dil eğitiminin de verileceğinin belirtildiği açıklamada adaylara verilecek maaş ile ilgili de bilgi verildi. Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hemşirelerin 3 bin euro maaşı olacak, kamyon şoförlerinin de 2 bin 500 euro artı mesaileri olacak. Toplamda 4 bin euro'yu buluyor. Yer hizmetleri, havalimanı maaşları da 2 bin euro'yu buluyor." 

BAŞVURU ŞARTLARI

OBM Türkiye tarafından yapılan açıklamanın devamında ise adayların 18 ile 40 yaş aralığında olması, yapacağı göreve engel bir sağlık sorunu olmaması şartları aranmaktadır. 

BAŞVURU FORMU

Söz konusu alıma başvurular internet üzerinden alınmaktadır. Ancak OBM internet sayfası şu sıralar teknik sorunlar nedeniyle kapalı. Yoğun şekilde başvuur olması nedeniyle OBM, bir süreliğine başvuruları askıya aldı. Teknik sorunlar çözülür çözülmez başvuru formu yeniden erişime açılacak.

Söz konusu başvuru formu aşağıdaki gibi.

BAŞVURU

Başvurular henüz alınmıyor. Başvuru ekranı açıldığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.coım mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN