Süleyman Soylu: 1500 Personel Alımı Yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Soylu açıklamasında KPSS puanı ile 112 acil çağrı merkezlerine 1500 personel alımı yapılacağını söyledi.

Süleyman Soylu: 1500 Personel Alımı Yapılacak

Süleyman Soylu: 1500 personel alınacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir son dakika açıklamasında bulundu. Karabük 112 Acil Çağrı Merkezi'nin tanıtım toplantısına katılan  ve burada basın açıklamasında bulunan Bakan Soylu, hedeflerinin 81 şehirde tüm acil çağrı numaralarının 112 bünyesinde birleştirmek olduğunu söyledi ve "Bugün 70'inci vilayetimizi Karabük'te 112 numarası adı altında tüm acil çağrılar için hizmete alıyoruz, hayırlı olur inşallah. Allah nasip ederse haziran sonunda vatandaşımız 112'yi çevirdiğinde tüm acil çağrılara ulaşabilecek sistemi oluşturacağız, gayretimiz bu noktadadır." ifadelerini kullandı.

Söz konusu sisteme ilişkin bilgilendirmede bulunan Bakan Soylu, "Önce acil çağrı elemanlarımız bu çağrıları karşılıyor, çağrıyı gönderen ve bir acil durumu olan vatandaşımız telefonundan eğer tespit edilebiliyorsa hem konumu hem de aynı zamanda adı ve soyadı tespit edilip ilgili bölüme hemen aktarılıyor. Burada da saniyelerle yarışan bir sisteme sahip olduğumuzu ifade etmek istiyorum." dedi.

Yeni bir modelleme yaptıklarını söyleyen Bakan Soylu, gelecek sene yeni bir sisteme gireceklerini söyledi ve "Allah muhafaza bir ilimizde afetle veya siber saldırıyla karşı karşıya kaldık. Burada bu ili yedekleyeceğimiz yeni bir merkez daha oluşturuyoruz. Bu da vatandaşlarımızın 112'ye ulaşmaya çalıştığında onu hemen başka bir merkeze yedekleyebileceğimiz bir sistemi daha oluşturduğumuzu ifade etmek isterim. Tabii bu kadar teknolojinin sakıncaları elbette var. Millete bir çağrı olarak söylemek isterim; 2020 yılında toplam 59 milyon 500 bin gereksiz ve asılsız çağrı aldık. Bunun yanında 'imdat' isteyenlerin çağrısı 29 milyon 800 bin. Buradan vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum, eğer siz gereksiz ve asılsız çağrı için 112'yi meşgul ederseniz, bu ya bir yangına ya bir sağlık olayına, müdahaleye, bir afet olayına geç kalmamızı, emniyetin, jandarmanın ulaşabileceği bir olaya geç kalmamızı sağlayabilecek en önemli aksaklığı oluşturur. Bu konuda cezai müeyyideler var, bunları artırdık da ama buna nazaran maalesef bazı vilayetlerimizde çok iyi olmamıza rağmen bazı vilayetlerimizde bu anlayışı yakalayamadığımızı bir kez daha söylemek isterim. Burada vatandaşlarımızdan yardım diliyoruz." dedi. 

1500 PERSONEL ALINACAK

112 çağrı merkezlerine 1500 personel alımı yapacaklarını söyleyen Bakan Soylu ,"Bunun 800'ünü Acil Çağrı bölümünü bitiren kardeşlerimizden alacağız. Mart ayında ilk önce KPSS puanları belirlendi, şimdi mülakatları yapılacak. İnşallah mayıs sonu, haziran başı itibarıyla başlatacağız. Eğitimlere alacağız ve devreye gireceğiz." ifadelerini kullandı. 

İLAN

Personel alımı için başvurular geçen ay alınmıştı. Sonuçlar ise geçen hafta açıklanmıştı. Şimdilik yeni personel alımı söz konusu değil. Kadın erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN