Şırnak Üniversitesi'nde Skandal!  Sahte Diplomayla Doçentlik Yaptığı Ortaya Çıktı

Şırnak Üniversitesi'nde doçent olarak görev yapan Hatice Suna Sönmezalp’in ÜAK tarafından doçentik diploması iptal edildi. fakat Sönmezalp, doçentlik diploması olmamasına rağmen Şırnak Üniversitesinde doçent olarak görev yapmaya devam ediyor.

Şırnak Üniversitesi'nde Skandal!  Sahte Diplomayla Doçentlik Yaptığı Ortaya Çıktı


Daha önce adı, kamu arazilerini üstüne geçirme suçu ile anılan ve Şırnak Üniversitesi'nde eş dostlarını akademik kadrolara ataması ile gündeme gelen Şırnak Üniversitesi Rektörü Mehmet Emin Erkan'ın usulsüzlük yaptığı iddia edildi.

Yeni Şafak gazetesinden Gamze Dağ’ın haberine göre; ÜAK’ın Şırnak Üniversitesi Rektörlüğü’ne Hatice Suna Sönmezalp’in diplomasının iptal edildiğine yönelik belge göndermesine rağmen Sönmezalp, üniversite rektörlüğü tarafından doçent görevinden halen uzaklaştırılmadı.


Adını vermek istemeyen ve Yeniçağ gazetesine konuşan bir akademisyen tarafından Sönmezalp’in, Şırnak Üniversitesi Rektörü Mehmet Emin Erkan'ın kendisini görevden uzaklaştırmaması açısından rüşvet verdiği iddia edildi.


ÜAK Belgeyi Gönderecek, Rektörlük Uygulayacak
ÜAK Doçentik Hizmetleri Şube Müdürlüğüne;
“Sönmezalp’in doçentlik diplomasının iptal edildiği halde ne için halen Şırnak Üniversitesinde Doçent kadrosunda Göreve devam ettiğini” sorduğumuzda ise yetkili isim, “ÜAK belgenin iptal edildiği bilgisini belgeleri ile beraber üniversite rektörlüğüne gönderecek ve kararı uygulayacak olan kurum ise rektörlüktür.”
Cevabını verdi.


Üniversite Personel Daire Başkanlığı, Sönmezalp İsmini Duyunca Telefonu Hemen Kapattı
Diğer taraftan Şırnak Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı arayarak,
“Üniversiteniz bünyesinde Hatice Suna Sönmezalp, doçent olarak mı görev yapıyor?”
İfadesini kullanarak soru sorduğumuzda Sönmezalp'in adını duyan yetkili isminin telefonu hemen kapattığını söyledi. Daha sonrasında ısrarla aramalarımıza rağmen telefonumuza cevap vermedi dedi.