Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı KPSS A Memur Alımı için İşlemler Devam Ediyor

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na memur alımı için 20 Ocak 2020 tarihi itibariyle başlayan başvuru işlemleri devam ediyor. İlgili personel alımına başvuru yapacak adayların başvuru genel ve özel şartlarını dikkatle incelemesi gerektiği uyarısında bulunuldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı KPSS A Memur Alımı için İşlemler Devam Ediyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı KPSS A Memur Alımı için İşlemler Devam Ediyor

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na memur alımı için 20 Ocak 2020 tarihi itibariyle başlayan başvuru işlemleri 31 Ocak 2020 saat 16.00'a kadar devam edecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca geçtiğimiz haftalarda yapılan bilgilendirmede bakanlığın merkez teşkilatına memur alımı gerçekleştirileceği belirtilmiş, başvuru yapacak adayların mezuniyet şartı (Makine Mühendisliği, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Küresel ve Uluslararası İlişkiler, Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları , Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Nükleer Enerji Mühendisliği, Hukuk, İnşaat Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisi, İktisat, Ekonomi) olarak belirtilen şartların yanı sıra diğer şartları da dikkatle incelemesi gerekiyor.

YENİ BEKÇİ ALIMI DUYURULARI, POLİS ALIMI, SUBAY ALIMLARI, SON DAKİKA GELİŞMELERİ İÇİN YOUTUBE HESABIMIZA ABONE OLARAK BİLGİ ALABİLİRSİN.

Buna göre adaylarda aranacak şartlar şu şekilde: 

ÖSYM tarafından (A) grubu kadrolar için 2018 veya 2019 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme
Sınavında tabloda belirtilen puan türlerinden 75 veya üzeri puan almış olmak,
- En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin, tabloda belirtilen bölümlerini veya bunlara denkliği
Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen 4 yıllık fakültelerin birinden son başvuru tarihi itibariyle mezun
olmak,
- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde
belirtilen genel şartlara sahip olmak,
- 01/01/2020 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, (1 Ocak 1985 ve bu tarihten sonra
doğmuş olanlar),
- Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak,
- Görevini devamlı olarak yapmaya engel olabilecek akıl hastalığı olmamak,
- Süresi içinde başvurmuş bulunmak. 

BAŞVURU TARİHLERİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın uzman yardımcısı alımı için giriş sınavı 24 Şubat ile 6 Mart 2020 tarihleri arasında Bakanlığın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde yapılacak. Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi www.enerji.gov.tr adresinden ilan edilecek. Sözlü olarak gerçekleştirilecek sınava dair detaylı bilgilendirme ve sınav konularına diğer detaylar Bakanlık tarafından paylaşılan başvuru kılavuzu sayesinde kolaylıkla incelenebilecek. Başvuru kılavuzuna göz atmak için TIKLAYIN.pdf